Malcolm Nix's blog

Vrijdag 15 november 2019

Life of Agony + DJ-set Malcolm Nix

Op 15 november, wanneer iedereen hopelijk eindelijk van Breaking Barriers is gerecupereerd, treedt Life of Agony op in muziekcentrum Het Depot. Er zijn nog tickets, maar wie de band wil zien, kan zich beter haasten, want deze avond zal hoogstwaarschijnlijk volledig uitverkopen.

Na het concert volgt nog een afterparty tijdens dewelke Malcolm Nix zijn best zal doen om iedereen in de juiste stemming te houden. De muziek zal uiteraard aan de band en het publiek worden aangepast,  met als gevolg dat dit dus geen avond vol new wave-klassiekers of zoiets wordt.

Hieronder volgt nog wat praktische info, wat altijd handig is voor wie effectief wil komen.

Datum: vrijdag 15 november 2019
Beginuur: 20.00
Einduur: geen idee, we zien wel

Zaterdag 14 december 2019

De Heideroosjes + DJ-set Malcolm Nix

Op 14 december sluiten De Heideroosjes hun drie dagen durende bezoek aan hun Leuvense fans alsook hun carrière af. Veel toelichting hoef ik hier niet te geven, want het concert is al maandenlang uitverkocht.

Het enige wat ik hieraan kan toevoegen, is dat er op die laatste van de drie dagen een afterparty op het concert volgt. Ik zal uiteraard proberen wat toepasselijke songs bij elkaar te schrapen. Misschien zal ik zelfs proberen wat sfeer te scheppen, wat op een dergelijke avond geen zware taak kan zijn.

Hieronder volgt nog wat praktische informatie.

Datum: zaterdag 14 december 2019
Beginuur: 20.00 uur
Einduur: zodra iedereen naar huis is
Tickets: zijn er niet meer, maar op de website kan men zich inschrijven op de wachtlijst

Maandag 12 augustus 2019

Malcolm ging naar het Rebellion festival 2019

Ook dit jaar verzamelden duizenden punks van over heel de wereld zich in het Britse stadje Blackpool voor vier dagen lawaai, alcoholmisbruik en slaapgebrek. Aangezien ik hiervoor in voorgaande jaren al lange en hopelijk zelfs een beetje informatieve recensies heb geschreven, zie ik het niet zitten opnieuw een lange inleiding neer te pennen.

Zaterdag 24 augustus 2019

Bunkerleute Dépassés, met DJ-set Malcolm Nix

Op 24 augustus viert Bunkerleute weer eens het nakende einde van de zonneschijn en de langverwachte terugkeer van nachtvorst in de tuin, ijzel op fietspaden en verwarmingsketels die het opgeven net voor het koudste weekend van het jaar. Het zijn sombere mensen, maar ze prefereren tenminste grijze wolken boven grijze wolven.

Maandag 27 mei 2019

Malcolm analyseert de verkiezingsresultaten

Geveld door griep, heb ik mijn voornemen moeten opgeven vlak voor de verkiezingen nog wat voorspellingen en suggesties te formuleren, maar nu de verkiezingen achter de rug zijn, moet ik wel reageren. Ik moet niet zozeer reageren op de resultaten, maar op de verkeerde interpretaties die ik overal in de media zie en hoor. Blijkbaar zijn al die zogenaamde experts nog niet voldoende vernederd door hun zoveelste foute inschattingen en peilingen om eindelijk eens diep na te denken over hun eigen vooroordelen.

Zaterdag 6 april 2019

In defence of 'Deutschland', Rammstein’s new clip

[This is a translation of an article originally written in Dutch and first published on the 3th of April 2019]

Woensdag 3 april 2019

Malcolm koopt online een huishoudtoestel

Nu her en der winkels de deuren sluiten omdat ze de concurrentie met de online verkoop niet meer kunnen bolwerken [1], wil ik iedereen toch even waarschuwen voor de verleidingen van websites die gratis leveringen en goedkope voorwaarden aanbieden. Die bestellingen lopen niet altijd even gesmeerd als men zou durven te hopen.

Ik heb recent ook een toestel besteld, meer bepaald een nieuwe koelkast. De initiële bestelling dateert van december 2018, maar de hele kwestie is nu, begin april 2019, nog niet afgerond. Wie nu al met zekerheid denkt te weten wat er is misgelopen, leest best nog even verder. Hij heeft het namelijk mis.

Stap 1: de eerste bestelling

Dinsdag 2 april 2019

Malcolm verdedigt de nieuwe clip van Rammstein

Rammstein heeft een nieuwe plaat uitgebracht en dat was ondertussen ook al een tijdje geleden. De bandleden voelden dan ook goed aan dat het tijd was de eigen relevantie nog eens te bewijzen. Een band die zich met indrukwekkende visuals en inhoudelijke confrontaties op de voorgrond dringt, mag immers niet overkomen als een bende has-beens die nog snel wat geld willen verdienen alvorens definitief naar het nostalgiecircuit te worden verbannen. Wel, dat doel is alvast bereikt.

Claw Boys Claw + afterparty met Malcolm Nix

Claw Boys Claw staat garant voor punky rock’n’roll of punk met een hoog rock’n’roll-gehalte. Hoe men het ook wil omschrijven, er zal alleszins genoeg energie van het podium afstralen om een paar van de nieuwe fotovoltaïsche cellen op het dak van Het Depot tijdelijk overbodig te maken.

Ik heb de band niet meer gezien sinds 1991, maar ik herinner me wel dat de stagedivers toen letterlijk op het podium in een rij stonden aan te  schuiven. Geen idee of de fans van toen dat nog kunnen opbrengen met hun krakende knieën en scheve ruggenwervels, maar hopelijk is dit zootje Hollandse lawaaimakers ondertussen ook door een nieuwe generatie muziekliefhebbers opgepikt.

Vrijdag 29 maart 2019

Malcolm legt toch maar eens uit waar het extreemrechts succes vandaan komt

Na de recente verkiezingsoverwinning van een elitaire manipulator die honderdduizenden Nederlanders aan zijn kant weet te krijgen, worden de kranten en de duidingsprogramma’s op televisie weer overspoeld door allerlei experts die trachten uit te leggen wat de aantrekkingskracht van al die extreemrechtse populisten nu eigenlijk is. Alleen gaat het vaak niet om de juiste experten. Dit is geen vraag voor sociologen, politologen, historici of wetstraatjournalisten. Hoewel het resultaat soms op massahysterie lijkt, moeten we dit bekijken als een psychologisch verschijnsel op het niveau van het individu.

Pages