Malcolm Nix's blog

Bunkerleute Dépassés, met DJ-set Malcolm Nix

Op 24 augustus viert Bunkerleute weer eens het nakende einde van de zonneschijn en de langverwachte terugkeer van nachtvorst in de tuin, ijzel op fietspaden en verwarmingsketels die het opgeven net voor het koudste weekend van het jaar. Het zijn sombere mensen, maar ze prefereren tenminste grijze wolken boven grijze wolven.

Maandag 27 mei 2019

Malcolm analyseert de verkiezingsresultaten

Geveld door griep, heb ik mijn voornemen moeten opgeven vlak voor de verkiezingen nog wat voorspellingen en suggesties te formuleren, maar nu de verkiezingen achter de rug zijn, moet ik wel reageren. Ik moet niet zozeer reageren op de resultaten, maar op de verkeerde interpretaties die ik overal in de media zie en hoor. Blijkbaar zijn al die zogenaamde experts nog niet voldoende vernederd door hun zoveelste foute inschattingen en peilingen om eindelijk eens diep na te denken over hun eigen vooroordelen.

Zaterdag 6 april 2019

In defence of 'Deutschland', Rammstein’s new clip

[This is a translation of an article originally written in Dutch and first published on the 3th of April 2019]

Woensdag 3 april 2019

Malcolm koopt online een huishoudtoestel

Nu her en der winkels de deuren sluiten omdat ze de concurrentie met de online verkoop niet meer kunnen bolwerken [1], wil ik iedereen toch even waarschuwen voor de verleidingen van websites die gratis leveringen en goedkope voorwaarden aanbieden. Die bestellingen lopen niet altijd even gesmeerd als men zou durven te hopen.

Ik heb recent ook een toestel besteld, meer bepaald een nieuwe koelkast. De initiële bestelling dateert van december 2018, maar de hele kwestie is nu, begin april 2019, nog niet afgerond. Wie nu al met zekerheid denkt te weten wat er is misgelopen, leest best nog even verder. Hij heeft het namelijk mis.

Stap 1: de eerste bestelling

Dinsdag 2 april 2019

Malcolm verdedigt de nieuwe clip van Rammstein

Rammstein heeft een nieuwe plaat uitgebracht en dat was ondertussen ook al een tijdje geleden. De bandleden voelden dan ook goed aan dat het tijd was de eigen relevantie nog eens te bewijzen. Een band die zich met indrukwekkende visuals en inhoudelijke confrontaties op de voorgrond dringt, mag immers niet overkomen als een bende has-beens die nog snel wat geld willen verdienen alvorens definitief naar het nostalgiecircuit te worden verbannen. Wel, dat doel is alvast bereikt.

Claw Boys Claw + afterparty met Malcolm Nix

Claw Boys Claw staat garant voor punky rock’n’roll of punk met een hoog rock’n’roll-gehalte. Hoe men het ook wil omschrijven, er zal alleszins genoeg energie van het podium afstralen om een paar van de nieuwe fotovoltaïsche cellen op het dak van Het Depot tijdelijk overbodig te maken.

Ik heb de band niet meer gezien sinds 1991, maar ik herinner me wel dat de stagedivers toen letterlijk op het podium in een rij stonden aan te  schuiven. Geen idee of de fans van toen dat nog kunnen opbrengen met hun krakende knieën en scheve ruggenwervels, maar hopelijk is dit zootje Hollandse lawaaimakers ondertussen ook door een nieuwe generatie muziekliefhebbers opgepikt.

Vrijdag 29 maart 2019

Malcolm legt toch maar eens uit waar het extreemrechts succes vandaan komt

Na de recente verkiezingsoverwinning van een elitaire manipulator die honderdduizenden Nederlanders aan zijn kant weet te krijgen, worden de kranten en de duidingsprogramma’s op televisie weer overspoeld door allerlei experts die trachten uit te leggen wat de aantrekkingskracht van al die extreemrechtse populisten nu eigenlijk is. Alleen gaat het vaak niet om de juiste experten. Dit is geen vraag voor sociologen, politologen, historici of wetstraatjournalisten. Hoewel het resultaat soms op massahysterie lijkt, moeten we dit bekijken als een psychologisch verschijnsel op het niveau van het individu.

Chameleons Vox & The Arch + afterparty met Malcolm Nix

Op zondag 12 mei zakt nog eens een echte cultband af naar Het Depot. Chameleons Vox is het vervolg op The Chameleons, een naamsverandering die deels natuurlijk te wijten is aan de talrijke bezettingswissels die de band doorheen de jaren al heeft gekend. Zanger/bassist Mark Burgess is echter nog steeds van de partij en hij zal ditmaal het album 'Strange times' volledig spelen, aangevuld met enkele klassiekers uit de rest van hun repertoire.

Donderdag 28 februari 2019

Malcolm mengt zich in de discussie over de kernuitstap

Ondanks al het lawaai rond het zogenaamde Marrakech-akkoord, lijkt het er sterk op dat het klimaat het belangrijkste verkiezingsthema zal worden. Wel sterk dat een aantal jongeren erin slagen de politieke agenda te sturen enkel door nu en dan niet naar school te gaan. Wie weet hoe de wereld er had kunnen uitzien indien ik als zestienjarige ook wat meer had gespijbeld?

Zaterdag 23 februari 2019

Malcolm mengt zich in de discussie over de processen tegen IS-strijders

Ik vond het onderwerp eerst niet interessant genoeg om mijn eigen inbreng naar voren te brengen, maar gezien het grote aantal dwaze uitspraken van de voorbije dagen zie ik me verplicht hier toch ook eens over na te denken. Ik heb namelijk de indruk dat een aantal elementen nogal vlotjes worden genegeerd omdat ze bepaalde redeneringen niet goed uitkomen.

Eerst de feiten. In Syrië zitten een aantal mensen in de gevangenis. Ze zijn opgepakt omdat ze ginds voor IS hebben gestreden. Een aantal onder hen heeft de Belgische nationaliteit. Die mensen moeten een proces krijgen, net als moordenaars, verkrachters en vernielers van werelderfgoed in andere landen.

Pages