Links

Dit overzicht van interessante of nuttige sites is constant in beweging. Sites die niet langer bestaan, worden verwijderd. Tegelijkertijd worden ook doorlopend nieuwe sites toegevoegd. De indeling in categorieën zou zichzelf moeten uitwijzen. Suggesties zijn steeds welkom. Gelieve hiervoor de ‘contact’-functie elders op deze site te gebruiken.

This survey of links to other interesting or useful sites is constantly evolving. No longer existing sites are being removed and new sites are being added. The subdivision in various categories should be clear to all who understand Dutch. Suggestions are welcome. Please use the ‘contact’-function elsewhere on this site.

1

164 Streetpunk

http://www.myspace.com/365790874

Lokale punkveteranen die de strijd niet hebben opgegeven. Soms kan een toelichting ook beknopt zijn.

A

Acronym Finder

http://www.acronymfinder.com

Dit instrument wordt stilaan noodzakelijk in een wereld die woorden door afkortingen vervangt. ‘F.O.A.D.’ betekent volgens deze site ‘Fall over and die’. Yeah, right…

Agathocles

http://www.myspace.com/agathocles

Deze groep is en blijft immuun voor het singer-songwritervirus dat ons land nu al bijna een decennium teistert. Play loud or don't play at all.

Al Namrood

http://www.alnamrood.shaytanproductions.com/index.html

De echte rebellen zitten niet op een Leuvens terras of in een Antwerps praatcafé. Dit is de enige Saoedische blackmetalband. Als de plaatselijke autoriteiten de ware identiteit van de groepsleden weten&nbsp;te achterhalen, wacht hen allen de doodstraf. Luister overigens gerust ook eens naar de gratis te downloaden en werkelijk hilarische cover van The Exploited.</p>

Albatros

http://www.fuifzaal-albatros.be

Lokale fuifzaal, naar eigen zeggen zeer betaalbaar, volgens anderen redelijk betaalbaar. Vaak een complete puinhoop, maar wel uitgebaat door LOKO, de Leuvense Overkoepelende Kringenorganisatie, en bijgevolg niet in handen van een of andere lokale zakkenvullende middenstander die zich enkel interesseert in manieren om zijn inkomsten te verhogen.

All the Madmen

http://www.allthemadmen.co.uk

Een oud punklabel dat is heropgestart als een echte coöperatieve. Zo hoort het. We kunnen enkel hopen dat de rest van de zogenaamde alternatieve scene hier een voorbeeld aan neemt. Een bijkomend voordeel is natuurlijk dat de muziek ook nog eens van hoge kwaliteit is. Dit is de thuisbasis van onder meer The Mob, Zounds en Hagar The Womb. We kunnen enkel hopen dat de rest van de zogenaamde alternatieve scene hier ook een voorbeeld aan neemt.

Alma Dolorosa

http://www.wix.com/almadolorosa/home

Liederen uit de Renaissance en de Middeleeuwen, mooi en met overtuiging gebracht. Dit is waar al die gothic vandaan komt. Tracht tijdens hun concerten vooral de hilarische bindteksten niet te missen.

Alternative Tentacles

http://www.alternativetentacles.com

Het overbekende label van Jello Biafra. Toch een minpuntje: wie de site bezoekt, komt automatisch in de "store" terecht. Voor de andere rubrieken moet men nog wat doorklikken. Dat valt me toch wat tegen van een zelfverklaard anticommercieel label.

AlterNet

http://www.alternet.org

Dit is misschien wel de beste site op het hele wereldwijde web. Meer kan ik hier niet over zeggen, want woorden schieten te kort.

Amedee vzw

http://vzwamedee.webs.com

De vzw heeft niet langer een lokaal, maar bestaat officieel nog. Ik zie dan ook geen reden om deze site, hoewel ondertussen lichtjes out-of-date, te verwijderen. Men weet maar nooit wat de toekomst nog kan brengen.

Angelic Upstarts

http://www.angelicupstarts.net

Eerlijk en integer. Zo hoort het.

Antifascistisch Front

http://aff.skynetblogs.be

De blog van het Antifascistisch Front is interessant, leerrijk en verrassend professioneel. Een regelmatig bezoekje is zeker geen tijdverlies.

Anton Maiden

http://antonmaiden.altervista.org

De site waarop het volledig oeuvre te beluisteren valt van een zwaar depressieve nerd die hoogst bizarre versies van nummers van Iron Maiden heeft gemaakt, maar kort daarop zelfmoord heeft gepleegd. Totaal obscuur, maar wie liever de hitparade beluistert, kan deze site beter niet aan zijn favorieten toevoegen.

Apache

http://www.apache.be

Interessante nieuwssite met kritische artikelen, opgericht door journalisten die bij De Morgen zijn buitengesmeten omdat ze zich tijdens de onderhandelingen over de besparingsronde van 2009 te kritisch hadden uitgelaten. Vroeger was het mogelijk de artikelen gratis te raadplegen, maar dat hebben ze helaas moeten opgeven.

Apoptygma Berzerk

http://www.theapboffice.com/

Een van de betere electrobands van de tweede generatie. Tegelijkertijd energiek en melodieus. Ze hebben ook nog nooit in Humo gestaan, wat op zich al een kwaliteitslabel is.

Aroma di Amore

http://www.aromadiamore.be

Een van de meest overtuigende en overtuigde bands ooit, met een aantal van de beste Nederlandstalige teksten aller tijden op hun naam.

Atheist Manifesto

http://www.truthdig.com/dig/item/200512_an_atheist_manifesto

Een degelijke samenvatting van een standpunt dat hopelijk ooit door alle mensen zal worden gedeeld. De site Truthdig is op zich ook interessant, maar dit stuk is in mijn ogen net iets belangrijker dan de rest.

B

Babashop

http://www.babashop.nl

Voor wie de opgedrongen normen inzake kledij niet wenst te volgen. Wie er een pashokje bij wil en bijgevolg niet online wil bestellen, moet zich helaas wel helemaal naar Maastricht verplaatsen.

Bad Movies

http://www.badmovies.org

Een site volledig gewijd aan slechte, amateuristisch gemaakte, ongeloofwaardige, goedkope en soms gewoon het bekijken niet waard zijnde films. De lijst is lang. Meryl Streep speelt in geen enkele van de vermelde films. Misschien is er nood aan een parallelle site vol suikerzoete melodrama's uit Hollywood.

Bandcamp

https://bandcamp.com
Downloadsite voor de echte muziekliefhebbers, te herkennen aan het feit dat ze geen multinationale labels met meer boekhouders dan talent nodig hebben om nieuwe bands te ontdekken. Bandcamp levert een platform. De artiesten van deze wereld moeten er maar voor zorgen dat het beschikbare werk ook de moeite waarde is.

Bandname

http://www.heathenworld.com/bandname

Een site met de origines van duizenden namen van bands. Tegelijkertijd verrassend en grappig, maar helaas ook verschrikkelijk verslavend.

Bart Duriez

http://www.bartduriez.com

De site van fotograaf en ontwerper Bart Duriez, destijds verantwoordelijk voor de affiches van Musiques Dépassées en tal van andere undergroundiniatieven. Een fantastisch mens. Het is een hele eer met hem te mogen samenwerken. Zo getalenteerd als hij zijn er niet velen. Het genie van zijn generatie. Na zijn overlijden zal geen straat, maar heel de stad naar hem worden vernoemd. Voor wie het nog niet door had: hij heeft de wachtwoorden en de broncodes van deze site in zijn bezit.

Baudouins Morts

http://www.wmrecordings.com/?s=les+baudouins+morts

De ultieme cultband Les Baudouins Morts heeft geen eigen site meer, maar hier kan bijna het volledig oeuvre gratis en voorzien van een Creative Commons license legaal worden gedownload, gratis artwork ingebrepen.

Belgian Asociality

http://www.belgianasociality.be

Iedereen behoort tot een generatie. Dit was het nieuwste van het nieuwste toen ik ook eens de deur uit mocht komen. Ondanks al mijn plaatjes was ik er niet bij in 1977. So what? Ik was ook niet bij de bestorming van de Bastille en volgens sommigen was dat eveneens een belangrijk moment in de geschiedenis.

Benvis Brothers

http://www.myspace.com/benvisbrothers

Rock 'n' roll voor jong en oud, verzorgd door de DJ's die ondertussen met Radio Modern een zeer populair concept in elkaar hebben gestoken.

Bérurier Noir

http://beruriernoir.fr/index.php

In feite wil ik hier enkel links opnemen van bands die nog actief zijn, maar deze legende moet toch in leven worden gehouden.

Blutengel

http://www.blutengel.de

Schitterende muziek, hoewel de zanger soms wat pretentieus kan overkomen. Nu ja, dat zullen ze achter mijn rug over mij ook al wel hebben gezegd. De obsessie met vampieren op de recentste cd's kan ook wel beginnen tegensteken, maar gelukkig compenseren de oudere nummers dit meer dan voldoende.

Bobby Sandal

http://www.myspace.com/sandalbobby

Geschifte singer-songwriter, die al jaren actief is, zij het dan zonder enige weerklank. Als dat op zich al geen reden is voor sympathie, weet ik het niet meer. Succes is overroepen.

Body Beats

http://www.bodybeats.be

Organisatie gewijd aan de betere undergroundgeluiden. Zeer actief en bijgevolg zeer interessant.

Bollock Brothers

http://www.bollock-brothers.com

Sommige bands blijven eeuwig bestaan en proberen met wisselend succes constant zichzelf opnieuw uit te vinden. Dit is geen nostalgie. Hun recentere cd's zijn niet slechter zijn dan hun vroegere LP's. Wie dit niet gelooft, moet maar eens op zoek naar 'Cyber Polaroid', een van de meest onderschatte singles van het vorig decennium.

Bradley Manning Support Network

http://www.bradleymanning.org

De Verenigde Staten hebben deze eeuw al een paar hopeloze oorlogen uitgevochten, tegen de Taliban in Afghanistan, tegen zowat iedereen in Irak en tegen hun eigen bevolking in Wall Street. Toch heeft deze eeuw nog maar een echte True American Hero voortgebracht. Ik eis de onmiddellijke vrijlating van Bradley Manning en de veroordeling van alle misdadigers wiens daden hij aan het licht heeft gebracht. Dat is mijn morele plicht.

Brassers

http://www.debrassers.be

Ondanks hun ondertussen respectabele leeftijd nog steeds diep in de undergroundcultuur geworteld. Een fantastische band die dringend wereldberoemd moet worden.

Bunkerleute

http://www.bunkerleute.be

De organisatie die de gothic-scene in Leuven in leven houdt en uitlaatkleppen biedt. Ondanks de vele 'personeelswissels' na meer dan tien jaar nog steeds bijzonder actief.

Buzzcocks

http://www.buzzcocks.com/site/index.html

Deze band behoeft geen verdere uitleg of introductie. Wie ze nog niet kent, kan beter nu onmiddellijk beginnen luisteren. Het leven is al zo kort.

C

Café Belge

http://www.facebook.com/pages/Caf%C3%A9-Belge-Leuven/154278367916247

Een van de meer alternatieve cafés op de voor de rest vrij teleurstellende Oude Markt in Leuven. Helaas hebben ze enkel een facebookpagina en geen eigen website. Zo veel kost dat nochtans niet.

Cambio

http://www.cambio.be

Alternatieve formule voor mensen die slechts nu en dan een auto nodig hebben. Malcolm is zelf geen gebruiker van dit systeem, maar staat hier wel degelijk voor de volle 100 percent achter. De instapprijs valt enigszins tegen, maar er zijn natuurlijk sowieso veel kosten verbonden aan het onderhouden van een hele vloot personenwagens.

Celebrity Atheists

http://www.celebatheists.com

De opdracht is duidelijk. Word beroemd en laat uw naam hier verschijnen. De lijst is trouwens hier en daar enigszins hilarisch. Zo staat Marilyn Manson in de categorie 'sceptisch tegenover religie' en niet bij de overtuigde atheïsten. In die laatste groep staan Isaac Asimov, Niels Bohr, Fidel Castro en Noam Chomsky dan weer broederlijk naast Asia Carrera. Ik vraag me af of ze dat thuis aan hun vrouw hebben durven vertellen.

Change

https://www.change.org

Honderden petities voor even veel goede doelen. Sommige zijn nogal anekdotisch van aard, maar andere zijn belangrijk genoeg om ook mensen in ons eigen kleine landje te beroeren en te overtuigen. Een online handtekening kost niets. Een slechte beslissing onaangevochten laten passeren, kan op termijn zeer veel kosten.

Chumbawamba

http://www.chumba.com/index.php

Nog een cultband die misschien ooit nog eens de energie voor een nieuwe start vindt. Geen enkele tekst is ondertussen irrelevant geworden, wat van weinigen kan worden gezegd. Voor de liefhebbers van trivia: 'Anarchy' was de meest gedraaide cd uit de hele geschiedenis van wijlen jeugdhuis Clockwork.

Cinema Zed

http://www.cinemazed.be

Onafhankelijke cinema in Leuven, gevestigd in de gebouwen van kunstencentrum Stuk. Het enige lokale alternatief voor de platvloerse mediocriteit en hebzucht van Kinepolis.

Citizen Fish / Subhumans

http://www.citizenfish.com

Hoewel de url het niet onmiddellijk laat vermoeden, is dit ook de digitale thuisbasis van Subhumans, ondertussen toch de meest vitale en relevante van alle oldschool punkbands.

Clockwork quizploeg

http://www.clockworkquiz.be/

De enige overlevende afdeling van het beruchte jeugdhuis Clockwork wint in binnen- en buitenland de meest begeerde trofeeën en organiseert op regelmatige basis aartsmoeilijke quizavonden vol subversieve vragen die menig deelnemer gefrustreerd en bezweet huiswaarts hebben gestuurd. Behoren tot de wereldtop is ook een manier om van de maatschappelijke norm af te wijken.

Clubcircuit

http://www.clubcircuit.be

De officiële site van het clubcircuit, de overkoepelende organisatie van de erkende muziekclubs in Vlaanderen. Informatief voor mensen die graag al eens een concertje meepikken of een algemene interesse in muziek hebben.

Consumentenmeldpunt van het FAVV

http://www.favv-afsca.fgov.be/meldpuntconsument

Deze mensen jagen al die zakkenvullende pseudo-restauranthouders die ons constant bedriegen met minderwaardige producten angst aan. Laat ze de zweep van de consument maar eens voelen. Wie geen hygiëne kan garanderen of kwaliteit kan leveren, moet geen eigen zaak openhouden. Ik plaats deze link ook in de categorie 'Tegendraads Leuven'. Beschouw het als een suggestie...

Corvus Corax

http://www.corvuscorax.de

De bekendste band uit een genre dat ik voor het gemak 'medieval gothic' noem, hoewel geen enkele term geschikt is om deze wervelwind van geluiden te omschrijven.

Covers Project

http://www.coversproject.com

Doe gerust mee. Kennis is macht. Kennis kan daarnaast eveneens overbodig zijn. Dat geldt voor macht ook.

Craptose Intolerance

http://www.craptoseintolerance.blogspot.be

Bullshit detector, met andere woorden

Creative Commons

http://creativecommons.org

De organisatie achter de Creative Commons license, een volkomen legaal alternatief voor de auteursrechtenmafia die we gemeenzaam Sabam noemen.

D

Da Font

http://www.dafont.com

Geef uw teksten eens een andere vorm met dit zeer brede aanbod aan fonts en symbolen. Leesbaarheid is overroepen.

Dark Entries

http://www.darkentries.be

De site van het gelijknamig tijdschrift, tegelijkertijd verantwoordelijk voor een hoop festivals en concerten in heel het land. Een van de essentiële hoekstenen van de Belgische underground.

Darwin Awards

http://www.darwinawards.com

De ideale site voor wie soms aan zichzelf of aan zijn eigen capaciteiten twijfelt. Op deze site worden postuum prijzen uitgereikt aan mensen die hun eigen genen uit de pool halen door ten gevolge van eigen stommiteiten kinderloos te sterven. Dit is beter dan eender welke zelfhulpgroep en therapie.

DaVitch

http://users.telenet.be/davitch

De site van een voornamelijk op oude en recente elektronische geluiden geconcentreerde DJ die nu en dan nog wel eens in Leuven verschijnt.

De minister van Agitatie

http://ministerievanagitatie.wordpress.com
De blog van Peter Terryn, voltijds en volbloed actievoerder tegen alles wat in deze wereld misloopt, oftewel tegen alles.

De Raaskalderij

http://www.raaskalderij.be
De beste bron voor informatie over hoe de wereld er zou uitzien indien iedereen echt eens voor zijn mening zou uitkomen.

De Rechtzetting

http://de.rechtzetting.be
Online dagblad dat eindelijk eens wat werkelijkheid in functie van de berichtgeving brengt.

De Vuurvinger

http://devuurvinger.tumblr.com/

Nu The usual Suspects zijn opgedoekt, kan de zanger zijn creativiteit blijkbaar ook op een andere manier kwijt. Hij maakt nu graveringen op houten voorwerpen. Bestellingen met eigen ontwerpen zijn ook mogelijk. Zeker de moeite als u weer eens geen origineel verjaardagscadeau kunt bedenken. Let vooral ook op de Antifa League baseball bats.

Deep Journal

http://www.deepjournal.com

De site van onderzoeksjournalist Daan De Wit. Zeer interessant, zeker voor wie zijn medicatie tegen paranoia niet heeft geslikt.

Den of Geeks

http://www.denofgeek.com

Voor de liefhebbers van wat mensen die zich volwassen gedragen niet meer willen koesteren.

Depot Muziekcentrum

http://www.hetdepot.be

Het Leuvens muziekcentrum Het Depot is een vzw die zijn subsidies aanwendt om grote en kleine groepen een kans te geven op te treden in een stad die voor de rest amper nog zalen overhoudt. Na de concerten zijn er regelmatig afterparties tijdens dewelke Malcolm Nix carte blanche krijgt om de aanwezigen in de sfeer te brengen of te houden.

Der Klinke

http://www.derklinke.be/index.htm

Eigentijdse band die bewijst dat ook een wave die al lang niet meer new is toch nog fris kan klinken. Het leven is te kort om naar commerciële rommel te luisteren, maar lang genoeg om de cd's van Der Klinke eens op te zetten.

Devo

http://www.clubdevo.com

Geen recente band, maar nog steeds zelden geëvenaard.

Dirk Ivens

http://www.dirkivens.com

De site van de veelzijdige electropionier Dirk Ivens, onder meer actief in The Klinik, Absolute Body Control, Dive en Sonar, maar ook regelmatig aan het werk als DJ Skullcrusher.

Dirty Punk Anarchy Machine

http://www.zanorg.com/prodperso/punk.htm

Verslavend, vooral voor mensen wiens buren nog kleine kinderen hebben.

Drinkometer

http://www.iondesign.net/drinkometer

Tests op basis van uw persoonlijk alcoholgebruik. De resultaten zijn soms ontnuchterend, maar bewijzen ook dat die Angelsaksers niet tegen ons opgewassen zijn.

E

Ebem

http://www.ebem.be

Een leverancier van aardgas en elektriciteit die na de vervloekte vrijmaking van de markt is opgericht om milieuvriendelijk en duurzaam te leveren aan mensen die niet enkel kijken naar de prijs, maar ook naar de gevolgen voor onze planeet.

Ecopower

http://www.ecopower.be

Het enige voordeel van de vrijmaking van de energiemarkt is dat we nu allemaal kunnen kiezen voor een coöperatieve die enkel en alleen groene stroom levert. Spijtig genoeg, is er zo veel vraag dat nieuwe klanten op een wachtlijst terechtkomen. Persoonlijk heeft Malcolm zes maanden moeten wachten, maar ondertussen is hij wel al jarenlang een tevreden klant. Het bedrijf heeft trouwens zelfs tijdens de bankencrisis nog jaarlijks een dividend uitgekeerd. Blijkbaar volstaat het geen louche deals te sluiten om als bedrijf levensvatbaar te blijven.

Elakelaiset

http://www.humppa.com/en

Deze Finnen klinken tenminste als niets wat u ooit al hebt gehoord. Of ooit wilt horen, tenzij uw nieuwsgierigheid uw redelijkheid weet te overwinnen. Welkom in de wereld van Hummpa!

Elements

http://www.elementsmusic.be/band.html

Een van de vele bands uit de streek rond Brugge die zijn roots heeft in de Belgische band die maar van bezetting bleef wisselen, Red Zebra. De muziek is goed en het mainstreamsucces blijft dan ook uit.

Ello Mobile

http://www.ello-mobile.be/nl.aspx

Een gsm-provider die zijn winst aan allerlei over de planeet verspreide goede doelen schenkt en niet onder de voor de rest niets uitvretende aandeelhouders verdeeld. Malcolm is al jarenlang een tevreden klant.

Elvis Peeters

http://www.elvispeeters.be

De site van de geniaalste woordkunstenaar van de Laagste Landen. De man schrijft boeken en songteksten vol zinnen die honderd mensen in hun hele leven nog niet weten te bedenken.

Embassy World

http://www.embassyworld.com/embassy/directory.htm

Op het eerste gezicht een eigenaardige keuze voor deze lijst met links, maar vooral de Special Search Tools zijn extreem handig voor wie eens naar het buitenland moet. Een zeer bruikbare en informatieve site die weinig gewone stervelingen kennen.

Evil Bible

http://www.evilbible.com

Grondige analyse van de rotzooi die ons in de naam van de keuze tussen hel en paradijs naar het hoofd wordt geslingerd

F

F-scale zelftest

http://www.anesi.com/fscale.htm

Op deze site kan men de bekende F-scale test van Adorno afleggen en zodoende berekenen in welke mate men fascistoïde neigingen heeft. Mijn score is trouwens 1,83. Voor de duidelijkheid: het is onmogelijk 0,00 te halen.

Familienamen geografisch

http://www.familienaam.be

Amusant tijdverdrijf voor wie niets dringends te doen heeft. Er zijn in dit land trouwens 277 mensen die echt de achternaam 'Nix' dragen. Hopelijk dagvaarden ze mij niet.

Femen

http://femen.org/en

Ah, de revolutie. Altijd plezant eens een paar mensen bezig te zien die gelijk hebben en bereid zijn hard te vechten om gelijk te krijgen. Laat u niet afleiden door bepaalde, eh, onderdelen van hun protestacties. Inhoudelijk staan ze sterker dan de oppervlakkige toeschouwer zou vermoeden. Anders zou een groepje Oekraïners er trouwens ook niet slagen afdelingen in landen als Tunesië of Egypte op te richten. Veel mannen zijn niet klaar om met de standpunten van de zelfverklaarde sextremisten om te gaan, maar dat is mijn probleem niet.

Flahaut

http://www.myspace.com/flahaut

Hiphop van de voormalige zanger van Les al even voormalige Baudouins Morts. Hilarische teksten, maar dat viel natuurlijk te verwachten. Hier en daar manifesteert zich trouwens een ongezonde fascinatie voor tweederangs-kungfufilms.

Frames a Second

http://users.telenet.be/framesasecond/

Eenmansproject van een electroliefhebber die, net zoals bijna iedereen in deze categorie, nooit enige airplay krijgt op de zenders die de massa geven wat ze zich heeft laten wijsmaken te willen. De man is sporadisch ook actief als DJ, maar helaas zelden in het Leuvense.

Front 242

http://www.front242.com/site/content/news.asp

De invloedrijkste band die ons land ooit heeft voortgebracht. Helaas wordt ditzelfde land gekenmerkt door een absoluut gebrek aan smaak of stijl. Milow heeft nu al meer aan zijn muziek verdiend dan deze mensen gedurende heel hun carrière.

Fuifpunt

http://www.fuifpunt.be

Een site vol informatie over regeltjes en reglementen waaraan organisatoren zich moeten houden. Of ze zich daar ook effectief aan houden, is mijn probleem niet.

Full Moon

http://www.fullmoonstore.gr

"Rock fashion & music merchandise", of zo noemen ze het toch zelf. De beste undergroundshop in Athene is altijd een gezellige tussenstop tijdens de verloren momenten van een vakantiedag. Er zijn eigenlijk twee vestigingen. De eerste is gelegen in Monastiraki, vlakbij de Akropolis, in Normanou Straat. De tweede is gelegen in de wijk Exarchia, de broeihaard van elke goede anarchistische rel, in de Themistokleous straat.

G

Gang of Four

http://gangoffour.co.uk

Natuurlijk niet langer in de legendarische bezetting uit 1979, maar zelfs gehalveerd nog steeds beter dan wat de gemiddelde hedendaagse band weet te produceren. Welke pillen slikken die jongeren tegenwoordig om een dergelijk gebrek aan adrenaline te hebben?

Gemm

http://www.gemm.com

Schitterende internationale site voor muziekverzamelaars.

Gert Kleinkunst

http://www.gert-kleinkunst.be/

Kleinkunstenaar van eigen bodem, ook deeltijds actief als drummer van Obnoxious Absurdities. Afwisselend mooi en grappig, maar altijd genadeloos kritisch voor wat zich te lande een samenleving durft te noemen. Persoonlijke favoriet: 'Niemand is nog tevreden', dat moeiteloos naast de zogenaamde klassiekers uit de vroege jaren 70 kan staan.

GG Records

http://www.ggrecords.be/records.php

Interessante online shop voor verzamelaars van Belgische plaatjes.

Ghetto Rock

http://www.ghetto-rock.com/Site/default.asp

Sinds het overlijden van oprichter Johan Van Mieghem wordt deze online muziekshop door Nederlanders uitgebaat, maar het aanbod is nog steeds de moeite waard.

Gig Calendar

http://home.scarlet.be/~md248280

Kalender waarop honderden concerten te vinden zijn. Er is ook de mogelijkheid de kalender in de vorm van een nieuwsbrief wekelijks in de mailbox te krijgen.

Grijze lijst van de FOD Economie

http://economie.fgov.be/nl/ondernemingen/arnaques/Bedrog_beroepsgidsen_r...

Eindelijk eens een goed initiatief. Hopelijk krijgen we op termijn nog andere lijsten met zogenaamde ondernemers wiens gezelschap men best mijdt.</p>

Guerilla News

http://www.guerrillanews.com

Een onafhankelijke nieuwssite vol artikelen over onderwerpen die onze pers meestal niet halen.

H

Handleiding voor ontdoping

http://columns.skynetblogs.be/archive/2009/03/20/laat-u-ontdopen-de-proc...

Een handleiding voor wie het niet ziet zitten de procedure zelf op te zoeken. Zeer gebruiksvriendelijk.

Hart tegen Hard

http://www.hartbovenhard.be
Een min of meer ad hoc opgericht verzamelinitiatief van de culturele sector in de brede zin van het woord om zich te verzetten tegen de egoïstische besparingspolitiek die onze economische elite door hun politieke slaafjes laat uitvoeren.

Heartbreak Tunes

http://www.heartbreaktunes.com/en/home

Een van de belangrijkste concertorganisatoren van het land. Herman Schueremans voelt zich nu allicht beledigd. Ik lig er niet van wakker. Misschien wordt hij een dezer ontvoerd, gefolterd, geradbraakt, gecastreerd, gevierendeeld, gegeseld en levend verbrand. Ik lig er niet van wakker.

Help de Rijken

http://helpderijken.com

Eindelijk een blog met informatie en handige tips voor de rijken. Ze hebben het immers al hard genoeg. Elke dag belastingen ontduiken, is op zich ook een voltijdse job.

Het Verschil vzw

http://www.hetverschilvzw.be

De organisatoren van de bekende Club Class-X fuiven in Aarschot. Helaas bezondigen ze zich soms ook aan wat platvloerser evenementen, maar niemand is natuurlijk verplicht naar elke activiteit te gaan.

Hostyou

http://www.hostyou.be

Het bedrijf dat onder meer voor de hosting van deze site instaat. Aangezien ik tot nu toe bijzonder tevreden over hun dienstverlening ben, kan ik er even goed wat reclame voor maken.

HR Giger

http://www.hrgiger.com/frame.htm

Er zijn natuurlijk veel kunstenaars en de wereldwijde informatiedatabase van de NSA bevat veel pagina's en artikelen over hen, maar dit is mijn persoonlijke favoriet. De items in de store zijn vrij prijzig, maar misschien wint u ooit wel Euromillions en hebt u voldoende smaak om uw nieuw fortuin niet aan Ferrari of Louis Vuitton te schenken.

Huis Claes

http://www.hetvirtueelkapsalon.be

Laat u niet bedriegen door doorsneekapsalons waar enkel oppervlakkige trutten werken die de opleiding kapsalon hebben gevolgd omdat hun hoofd te leeg is om een ander doel in hun leven te kunnen bedenken en bezoek liever een kapper die de scene tenminste nog enigszins begrijpt.

Huurschatter

https://www.woninghuurprijzen.be

Deze site wordt ook wel eens "De Huurschatter" genoemd, maar dat is dus niet de officiële benaming. Hier kan men berekenen wat de huurwaarde van een woning ongeveer is. De Open Vld heeft zich hier fel tegen verzet, wat natuurlijk voor het veelvuldig gebruik van de hier te vinden informatie pleit. De Open Vld moet dringend onder de kiesdrempel verdwijnen. Hopelijk kan ik deze tekst na de komende verkiezingen ook in die zin aanpassen.

I

IgNobel prices

http://www.improbable.com/ig/ig-pastwinners.html

Hoe onwaarschijnlijk ver wetenschappelijk onderzoek van de dagdagelijkse realiteit verwijderd kan zijn, wordt hier met concrete voorbeelden bewezen. Vergeet tijdens het lezen niet dat er amper geld is voor onderzoek naar bepaalde levensbedreigende aandoeningen omdat ze hoofdzakelijk voorkomen in derdewereldlanden waar er toch geen afzetmarkt voor dure geneesmiddelen is.

Ihollaback

http://www.ihollaback.org

Een ngo met nobele doelstellingen, meer bepaald (re)acties tegen primitieve macho's die vinden dat ze andere mensen en dan in het bijzonder jonge vrouwen op straat mogen lastigvallen. Heb ik al ergens vermeld dat ik geen principieel tegenstander van de doodstraf ben? Deze planeet is niet groot genoeg voor zowel seksisten als ik.

Infobel

http://www.infobel.com/nl/world/index.aspx

Handige wereldwijde online telefoongids. Handig voor wie zich eens in andere culturen wil onderdompelen zonder de toegang tot de eigen koelkast op te geven.

Institution for the Secularisation of Islamic Societies

http://www.centerforinquiry.net/isis

Een zeer, zeer relevante site. Spijtig dat die ultraliberale aandachtstrut Ayaan Hirsi Ali er ook iets mee te maken heeft.

International Labour Organisation

http://www.ilo.org

De organisatie die goede bedoelingen heeft, maar er in de praktijk niet altijd even veel van terechtbrengt. De International Labour Organisation zou even belangrijk en invloedrijk als de Wereldbank of de World Trade Organisation moeten zijn, maar dat is duidelijk nog niet voor nu.

Interview Donder, Hel & Hagel in Peek-a-boo

http://www.peek-a-boo-magazine.be/en/interviews/donder-hel-hagel-2017

Mijn interview met een veelbelovende band uit het Leuvense.

i

io9

http://io9.com/recommended

They come from the future... Voorbeeldige mix van harde wetenschap en fictie op deze dagelijks aangevulde site. Deze site is zonder meer een van Malcolms ernstigste verslavingen.

J

John Foxx

http://www.metamatic.com

Live beter dan op plaat, wat niet van veel acts uit het elektronische genre kan worden gezegd.

Joy de Vivre

http://www.myspace.com/joydevivre

Joy Division-tribute band met een nog levende zanger, wat op zich een pluspunt is.

K

Kagan Kalender

http://www.kagankalender.com/calendar.php

De ultieme kalender voor mensen die graag van concerten en fuiven op de hoogte blijven. Onmisbaar planningsinstrument voor het weekendmanagement.

Kickstarter

http://www.kickstarter.com

Crowdfunding is de toekomst. Allez, dat hopen veel beginnende organisaties toch.

Kids

http://www.thekidspunk.eu

Ondanks de geruchten eigenlijk niet de allereerste Belgische punkband, maar wel meer dan fantastisch. Na al die decennia live nog steeds meer dan de moeite, vooral in vergelijking met die tientallen door StuBru en Humo gehypete rommelgroepjes die ze de jeugd tegenwoordig trachten op te solferen.

KifKif

http://www.kifkif.be

Ondanks al de oppervlakkige rotzooi waarmee de officiële media ons overstelpen, kunnen we het debat ook op een ernstige wijze voeren. Deze site wordt allicht weinig bezocht door inwoners van Antwerpse villawijken.

Killing Joke

http://www.killingjoke.com

Deze mensen blijven spelen tot ze dood neervallen, wat de originele bassist overigens al heeft weten waar te maken.

Klinke

http://www.derklinke.be/

Der Klinke is een sympathieke band uit de diepste krochten van het graafschap Vlaanderen. Eigentijds en toch klassiek klinkend. Hoewel hun muziek zeker het beluisteren waard is, zullen ze er, zoals zovelen, langs geen kanten rijk van worden.

Konkurrent

http://www.konkurrent.nl

Een echt onafhankelijk muzieklabel dat lak heeft aan wat de grote majors de massa proberen aan te smeren.

L

La Corneille Noire

https://www.facebook.com/LaCorneillenoire 

This one's for the ladies! Op het gevaar af lange discussies over mijn eigen geaardheid op gang te brengen, maak ik hier toch reclame voor een goede vriendin die de wereld wil voorzien van zelfgemaakte, uitsluitend uit gerecycleerd materiaal gemaakte handtassen. Er zijn allerlei ontwerpen beschikbaar, maar ze staat ongetwijfeld ook open voor persoonlijke wensen en ideeën. Een echte eigen website is er nog niet, maar dat kan natuurlijk nog komen.

Landover Baptist Church

http://www.landoverbaptist.org

Kan iemand het verschil zien tussen deze site en de prietpraat van die echte, zichzelf bijzonder ernstig nemende, predikanten die de wereld vervuilen met hun afstotelijke pogingen ons hun levensvisie op te dringen?

Last FM

http://www.last.fm

Internetzender voor luisteraars die al eens iets nieuws willen leren kennen.

Leather and Hell

http://www.myspace.com/leatherandhell

Hilarische black metal-parodie. Live onweerstaanbaar, maar eigenlijk ondood.

Legende

Om onverklaarbare redenen heeft De Legende geen eigen site. Voor meer informatie over wat momenteel zonder twijfel de beste band van België is: zie de link naar de site van Elvis Peeters.

Leuvense Biertherapeuten

http://www.lbt.be

De site van de Leuvense Biertherapeuten, oftewel de Leuvense afdeling van vzw Zythos, een organisatie die haar bierproeverijen vaak door DJ-sets van Malcolm Nix laat opluisteren.

Leven in Leuven

http://leveninleuven.be

Een blog die nu nog veel te braaf is. Misschien moeten we daar samen iets aan doen. De inhoud kan het leven in de stad enkel beter weerspiegelen als er ook mensen de moeite doen daar iets over te schrijven.

Libertad

http://www.libertad.be
De traditioneel 11 maanden per jaar niet up-to-date gehouden site van een van de weinige Leuvense cafés waar mensen met een IQ hoger dan 95 langer dan vijf seconden willen blijven.

Lizard Smile

http://www.lizardsmile.be/

Belgische donkere undergroundband die bijgevolg bijna per definitie nog nooit op StuBru is gedraaid.

M

Mad Monarchs

http://www.madmonarchs.nl

Op de site worden tal van beroemde en beruchte vorsten uit het roemrijke verleden van onze planeet ontmaskerd als halvegare idioten. Niet veel nieuws in sommige gevallen, maar wel goed geschreven. Wie dit begint te lezen, kan niet meer stoppen voor de laatste geschifte heerser de revue is gepasseerd.

Magasin 4

http://www.magasin4.be

Fantastische zaal vlakbij het Noordstation waar enkel en alleen alternatieve bands een plaatsje krijgen. Zo zou het overal moeten zijn, of toch in alle zalen waar Herman Schueremans geen bal te zeggen heeft. Maar zo zou het natuurlijk ook overal moeten zijn.

Malcolm Nix

http://www.malcolmnix.be

Dit is een poging om het wereldkampioenschap 'Overbodige Links' te winnen. Ik denk dat we kans maken...

Massis

https://www.facebook.com/MASSISband

Dit is de nieuwe band van de broertjes Reynders, ooit nog de ruggengraat, alsook darmen en lever, van het legendarische Heibel en nadien nog te bezichtigen in groepen als Triptich, Cloaca en Cabron, ditmaal aangevuld met op gitaar de drummer van wijlen Dead Souls, nog steeds de beste Joy Division tribute band aller tijden. Voorlopig is er enkel een facebookpagina, maar als er ooit een echte site komt, zal ik deze post natuurlijk aanpassen.

MaxMind

http://www.maxmind.com/en/home

Goed, het is een commercieel bedrijf, maar het biedt tenminste handige en functionerende bescherming tegen al die oplichtingspogingen die het net verzieken. Bovendien biedt de site de mogelijkheid IP-adressen te lokaliseren, wat ook van pas kan komen.

Michael Moore

http://www.michaelmoore.com

De grappigste aller onruststokers bombardeert de bezoekers van zijn site met tientallen anekdotes en meningen. Het is nochtans geen comedy. Het is de wereld waarin wij moeten leven.

Mighty Quiffs

http://www.myspace.com/themightyquiffs

Sporadisch live optredende band van de Benvis Brothers, voornamelijk in correlatie met hun ander project, Radio Modern. Omwille van de verhuis naar Antwerpen enkele jaren geleden is er helaas geen plaats meer voor hen in de rubriek 'Tegendraads Leuven'.

Muziekodroom

http://www.muziekodroom.be

Het Hasselts muziekcentrum biedt jong en pretenderend nog jong te zijn een ruim muzikaal aanbod.

N

Neon Judgement

http://www.theneonjudgement.com

Geweldige muziek en ook live nog steeds de moeite. Potentiële organisatoren moeten echter rekening houden met de frequente misbruiken van het fenomeen 'guestlist'.

Netwaves

http://netwaves.org

Organisatie gefocust op allerlei muziek die met een Creative Commons license wordt gemaakt en verspreid. De Leuvense tak is zeer actief en organiseert allerlei avonden vol muziek waar de oplichters van Sabam niets aan verdienen.

New Wave Photos

http://www.newwavephotos.com/index.htm

Geen muziek op deze site, maar wel afgrijselijk veel foto's van allerlei alternatieve acts. En dan bedoelen we echt duizenden en duizenden. De site heeft wel constant donaties nodig om te kunnen blijven bestaan. Ik verbied niemand een paar euro's te schenken.

O

Obnoxious Absurdities

http://www.obnoxiousabsurdities.be/

Leuvense punkband met weinig respect voor, wel, alles.

Onderstroom Records

http://www.onderstroomrecords.net/shop

Een onafhankelijk label uit het Leuvense dat zich specialiseert in postpunkreleases, vooral uit de kelders van al lang vergeten Belgische groepjes. Het is trouwens een vzw en de initiatiefnemer wordt niet door winstbejag gedreven.

One Way Static

http://onewaystatic.com

Het nieuw label van een oudgediende uit JH Clockwork, Café Clockwork en allerlei andere kleinschalige initiatieven die ik hier ooit misschien nog eens exhaustief opsom. One Way Static specialiseert zich in de vergeten soundtracks van cultfilms uit de tijd toen die nog grensverleggend waren. Er is ook een forum voor vinylliefhebbers met de prachtige naam 'Spin the blackest circles'.

Orange Factory

http://www.orangefactory.be

Stoner Rock is nooit echt mijn ding geweest, maar deze mensen proberen tenminste een scene op te bouwen. Ze doen dit niet enkel in Leuven, maar dat hoeft de pret niet te bederven. Een van de meest actieve organisaties uit heel de lijst en dat siert hen.

P

Patrouille Ratatouille

http://patrouilleratatouille.be

Interessant Leuvens initiatief dat jongeren in moeilijke situaties opleidt voor een gastronomische job. Het gevolg is dat ze vaak worden ingehuurd om tijdens allerlei evenementen goedkopen en kwalitatieve hapjes te serveren, wat natuurlijk in ons aller voordeel is.

Peek-a-Boo

http://www.peek-a-boo-magazine.be

Online magazine voor liefhebbers van alles wat van ver of dichtbij met new wave en aanverwanten te maken heeft.

Poison Girls

http://www.poisongirls.co.uk

Een van de origineelste en authentiekste punkbands ooit, met op zang een Poolse vluchtelinge die net uit de klauwen van de nazi's (de echte, niet de would-be stormtroepen uit De Kastelein) had weten te ontsnappen. Aangezien ze ondertussen 78 jaar oud is, wordt een reünie steeds onwaarschijnlijker.

Political Compass

http://www.politicalcompass.org

Een interessante site om de eigen politieke oriëntatie eens te testen.

Punk and Resistance in Belgium

http://www.network54.com/Forum/285820

Forum voor wie op de hoogte wil blijven van al wat in de punkscene beweegt. Of zat in de goot ligt. Of in de cel zit zonder zelf te beseffen waarom. Of met enige fierheid vertelt vorig weekend zat in de goot te hebben gelegen en vervolgens zonder te beseffen waarom in de cel te hebben gezeten.

R

Radio Scorpio

http://www.radioscorpio.be/

De lokale stadsradio die tenminste al één frequentie vrijwaart van hypercommerciële rotzooi. Totaal reclamevrij en alleen daarom al beter dan de rest.

Ramoneurs de Menhirs

http://www.ramoneursdemenhirs.fr

Bretonse folkpunk met onbegrijpelijke Keltische teksten maar een duidelijke boodschap. De erfgenamen van Bérurier Noir zijn nog niet soft geworden.

Rate Your Music

https://rateyourmusic.com/

Een interessante en leerrijke online community voor muziekliefhebbers en -verslaafden van alle soorten en formaten.

Rebellion Festival

http://www.rebellionfestivals.com/

Het grootste punkfestival ter wereld. Of ze echt zo rebels zijn, is nog maar de vraag. De gemiddelde Engelse punk heeft meer respect voor de wet dan eender welke Belg.

Rechtenverkenner

http://www.rechtenverkenner.be/Pages/Home.aspx

Er loopt veel mis in de wereld en niemand is echt veilig. Kijk hier na welke rechten u hebt en welke regelgeving op uw situatie van toepassing is. Laat u niet rollen. Kapitalisme is geen mening maar een misdaad.

Reciprocal Records

http://www.reciprocalrecords.com

Punk was en blijft de eerste echte transnationale beweging. Zelfs op Malta spreken ze dezelfde taal als in onze eigen underground.

Red Light Rumors

http://www.reverbnation.com/theredlightrumors

Punky garagerock of zoiets. Uit het Leuvense of zoiets. Een lijst van de groepen waar de leden vroeger nog in hebben gespeeld, zou zoveel terrabytes in beslag nemen dat het internet op aarde zou neerstorten.

Richard Dawkins Foundation for Reason and Science

http://richarddawkinsfoundation.org

Bewonderenswaardige stichting die wetenschap boven bijgeloof stelt in een wereld die steeds meer in de omgekeerde richting evolueert. Ik heb eens gelezen dat de 21e eeuw zou worden gekenmerkt door de heropleving van de nood aan spiritualiteit. Ik beschouw mezelf dan ook als een mens van de 22e eeuw.

Rockcafé Leuven

http://www.facebook.com/pages/Rock-Caf%C3%A9-Leuven/217186875042980

Het café met de extreemste muziek op de Oude Markt in Leuven. Helaas hebben ze geen eigen site en moeten we het met deze facebookpagina stellen. Bizar voor een café dat zo veel concerten organiseert. Hoewel de naam weinig goeds voorspelt, maakt dit etablissement deel uit van de echte underground. Wie er al is geweest, weet wat ik precies bedoel.

Rocklist

http://www.rocklist.net/index.htm

Lijstjes. Er zijn er genoeg voor de gecertificeerde neuroten onder ons en daarna volgen er nog.

Rotten

http://www.rotten.com

De ultieme cultsite waar dagelijks te zien is hoe fout de menselijke soort is.

Ruthless Reviews

http://www.ruthlessreviews.com

Amerikanen die hun gal op zo eloquente wijze weten te spuwen, krijgen natuurlijk onze sympathie. Matt Cale is en blijft de beste filmrecensent van de planeet.

S

Sceptic's Annotated Bible

http://skepticsannotatedbible.com

Boeiende analyse van het heiligste der heilige boeken

SDNA

http://www.sdna.nl

Nanotechnologische beveligingsmethode voor dure of moeilijk te vervangen voorwerpen. Alle DJ-toestellen die Malcolm Nix meesleept, zijn hiermee beveiligd en bijgevolg eeuwig te herkennen. De afkorting zelf staat voor 'synthetisch dna', maar dat is natuurlijk niet meer dan goedkope marketingpraat. Een van de belangrijkste eigenschappen van dna is namelijk dat het naar zijn eigen voortplanting streeft en dat is hier natuurlijk niet het geval.

Secular Web

http://www.infidels.org

Een informatieve site over de strijd tegen de religieuze waanideeën die hardnekkig de geesten van miljoenen mensen blijven verzieken.

Selor

http://www.selor.be/nl

Ik kan me niet voorstellen waarom iemand voor een privébedrijf zou willen werken. Kleinschalige bedrijfjes kunnen hun personeel misschien nog wat voldoening bieden, maar zodra de uiterst besmettelijke ziekte van de managementcultuur zijn intrede doet, verdwijnt het plezier al snel langs ramen en deuren.

Shot Dead in the Head

http://www.shotdeadinthehead.com

Online shop met honderden grappige T-shirts. Enige kennis van film en cultfenomenen helpt wel meer dan een beetje.

Single Seat for the European Parliament

http://www.singleseat.eu

Een gratis vat is geen verspilling. Dit wel. Tijd om dat Europees Parlement voor eens en voor altijd een vaste stek te geven.

Sisters of Mercy

http://www.the-sisters-of-mercy.com

Los van de muziek blijft dit de beste site van een band ooit. Probeer zeker ook de minder evidente onderdelen. Gegarandeerd zuiver leesplezier.

Sixth June

http://www.sixthjunemusic.com

Veel Servische bands die het promoten waard zijn, kennen we over het algemeen niet. Dit staat gelukkig mijlenver van de zogenaamde Balkanbeat af.

Skawager

https://www.facebook.com/skawager/?fref=ts

Het nieuwe kunstenaarscollectief rond Miraschi en Raf Veulemans, min of meer te beschouwen als de opvolger van het overleden Icon Children. Schitterende ecologisch-industriële combinaties. Men moet de naam trouwens uitspreken als het Engelse woord 'scavenger'.

Sojo

http://sojovzw.be

Eeuwenoud jeugdhuis dat onderdak biedt aan de extreemste concerten in het Leuvense. Goedkoop te huren voor alles en iedereen die een beetje ter linkerzijde staat. De afkorting staat niet voor niets voor 'Socialistische Jongeren' en het gebouw is eigendom van een van die vele vzw's uit de sp.a-zuil.

Sonora

http://sonora.name/default.aspx

De firma waar Malcolm alle toestellen haalt of laat herstellen die hij als DJ nodig heeft. Groot aanbod, goede klantenservice, snelle bediening. Zouden ze mij na al die lovende woorden niet eens wat korting geven? Of moet ik de excellente dienstverlening na verkoop ook nog vermelden?

Soviet Music

http://www.sovmusic.ru/english/index.php

Een collectie strijdliederen uit de oude doos. Ideaal om Vlaams-nationalisten te irriteren, want om een of andere reden zijn die meer tegen sociale voorzieningen dan voor hun eigen taal of cultuur. August Vermeylen draait zich om in zijn graf. Er bestaat uiteraard ook een Russische versie van deze site.

SP

http://www.sp.nl

Het schijnt trouwens dat we in Vlaanderen ook een socialistische partij hebben. Dat ze hier dan een voorbeeld aan neemt.

Spizzenergi

http://www.spizzenergi.com

Sommige mensen blijven eeuwig dezelfde nummers spelen. Gelukkig zijn sommige van die nummers tenminste nog goed ook.

Squat.net

https://planet.squat.net
Voor wie graag op de hoogte blijft van wat er zoal gebeurt in het internationale krakersmilieu. Men mag dit vrij letterlijk nemen. Dit gaat niet enkel om een paar Westerse landen waar rebellie relatief gemakkelijk is. De site bevat zelfs hele artikelen in het Arabisch over lokale kraakpanden in landen waar mensen al blij mogen zijn de dag zonder bomaanslag of dronebombardement door te komen.

Stand van het land

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/schuldklok/integration/prm/frameset/sch...

Voor zij die graag kwantificeren en cijfertjes analyseren.

Star Industry

http://www.starindustry.be

Meerdere mensen hebben hen in de loop der jaren verteld dat hun muziek op die van Sisters of Mercy lijkt. Hoe kan dat een verwijt zijn?

Stiefel Free Thought Organisation

http://www.stiefelfreethoughtfoundation.org

Deze Amerikaanse miljonair wijdt zijn leven aan het verspreiden en aanvaardbaar maken van het atheïsme. Het is eens iets anders, zeker in vergelijking met die honderden miljonairs die geld besteden om overheden om te kopen, te lobbyen voor nog grotere belastingvoordelen, conservatieve denkgroepen te steunen en progressieve initiatieven de nek om te wringen. Eindelijk eens eentje die zijn geld voor een nuttig doel aanwendt.

Stiff Little Fingers

http://www.slf.com/homebase.cfm

Thuisbasis van een band die tegen alle verwachtingen in nog steeds bestaat en er niet aan denkt de wapens neer te leggen. Ze wonen wel niet meer in Belfast. Hoe zou dat komen?

Studenten in de ether

http://www.ethesis.net/scorpio/sorpio_inhoud.htm

Interessante licentiaatsthesis zoals dat toen nog heette over Radio Scorpio.

Studiedienst van de Vlaamse Regering

http://www4.vlaanderen.be/dar/svr/Pages/default.aspx

De officiële informatiesite van de Vlaamse overheid. Hier staat op overzichtelijke en begrijpelijke wijze uitgelegd wat al die onderbetaalde en overbevraagde journalisten tegenwoordig niet meer in hun artikelen verwerkt krijgen.

Stuk Kunstencentrum

http://www.stuk.be

Soms valt er wel eens iets interessants te beleven in het Leuvense kunstencentrum. Soms. De prijzen in het café zijn vrij duur omdat het bestuur resoluut weigert iets 'in het zwart' te doen. Dat zegt ook al veel over al die andere cafés.

T

T-shirt Hell

http://www.tshirthell.com/hell.shtml

Grappige T-shirts voor wie geen uniform moet dragen. Uniformen moeten trouwens altijd netjes worden gestreken. Dat is al een reden om uit het leger weg te blijven.

Taalunieversum

http://taalunieversum.org/sectie/taalhulp

Onmisbare hulp voor de sms-generatie.

Talk Reason

http://www.talkreason.org

Argumenten tegen creationisme, intelligent design en aanverwante vormen van volksbedrog.

TechTarget

http://whatis.techtarget.com

Ideale site voor digitale klunzen zoals de eigenaar van de site. Hier is uitleg te vinden over elke mogelijke vakterm uit het computerwereldje. Voor sommigen allicht lachwekkend overbodig, maar de vraag is in welke mate mensen bereid zijn toe te geven dat ze er eigenlijk ook niet zo veel van begrijpen. Deze site wordt permanent geüpdatet en biedt bijgevolg elke dag weer nieuwe informatie aan.

The Problem with Music

http://www.negativland.com/news/?page_id=17

Bijzonder boeiend artikel waarin Steve Albini uitlegt wat er scheelt aan de muziekindustrie. Wie na het lezen van deze tekst nog steeds een platencontract met een zogenaamde 'major' tekent, is een complete idioot.

Thinking Atheist

http://www.thethinkingatheist.com/home

De site van een gewezen predikant uit de VS die niets anders dan zijn eigen verstand nodig had om de religieuze illusie achter zich te laten

Tim's Favourite

http://www.timsfavourite.com/index.php

Het is niet heel duidelijk of deze band nog actief is, maar talent verdient erkenning. Dit is de beste metal-achtige band die België de afgelopen jaren heeft gekend en ik vrees dat dit ook nog een tijdje zo zal blijven.

Triodos Bank

http://www.triodos.be/nl/over-triodos-bank

Voor de lezer met geld. De enige in België actieve bank die voor de volle 100 percent voor ethische beleggingen kiest. Geen excessieve bonussen voor de managers of investeringen in dubieuze bedrijven die enkel aan de short-term return denken.

Trix Muziekcentrum

http://www.trixonline.be/site/content/home.asp

Een gebouw met twee zalen en een verschrikkelijk druk programma, voor de meerderheid gevuld met alternatieve bands. Een groot budget helpt natuurlijk.

Troma Entertainment

http://www.troma.com

De site van de beste filmproductiefirma ter wereld. Deze prenten hebben tenminste stijl en smaak. Spijtig genoeg is het bijna onmogelijk dvd's met Nederlandstalige ondertitels te vinden.

Truth or Fiction

http://www.truthorfiction.com

Controleer eerst of geruchten waar zijn voor u ze verder verspreidt. Hoewel de berichten nu en dan zo vergezocht zijn dat het op een grote satire lijkt, is deze site bedoeld als een ernstige poging om valse 'nieuwsberichten' de wereld uit te helpen.

TV Smith

http://www.tvsmith.com

De gewezen zanger van The Adverts maakt al meer dan dertig jaar soloplaten. Sympathieke mens. Allicht is dat de reden waarom hij na al die tijd geen succes heeft. Axl Rose heeft zo lang niet moeten wachten. De correlatie lijkt me duidelijk, maar helaas is daarmee de causaliteit niet bewezen.

U

U-Boat

http://www.uboatmusic.be

Leuvense band die liever muziek speelt dan geld verdient. Misschien verandert dat nog als hen eenmaal echt geld wordt aangeboden, maar voorlopig is dat nog niet aan de orde.

UK Subs

http://www.uksubs.co.uk

Charlie Harper nadert ondertussen de 100, maar denkt nog niet aan stoppen. Wie zijn wij dan om te stoppen met luisteren?

Ulrike's Dream

http://www.ulrikesdream.net

Leuvense crustpunk met weinig commercieel potentieel. En dan? Dat zei Joe Meek ook over The Beatles en David Bowie. Ik moet ermee leren leven niet altijd gelijk te krijgen.

Usual Suspects

http://www.myspace.com/usualsuspectspunx

Officieel bestaat de band niet meer, maar het blijft een van de beste exportproducten die Leuven ooit heeft voortgebracht. Volgens sommigen spant Stella Artois de kroon, maar Jupiler is sowieso al beter. De grote vraag is nu of ze het ooit de moeite zullen vinden opnieuw samen te komen. Als Take That de mensen een reünie door de strot mag duwen, mogen Leuvense anarchoskapunklawaaimakers dat ook.

V

Vegan Black Metal Chef

http://veganblackmetalchef.com

Eigenlijk geen idee of de recepten ook te vreten zijn. Kookliefhebbers mogen het me altijd laten weten.

Vi-Tes

http://www.vi-tes.be

De Leuvense fietskoerier, ideaal voor kleine pakjes die men thuis wil krijgen.

Virus Alert

http://www.virusalert.nl

Massa's informatie voor wie zich niet wil laten hacken.

Vive la Fête

http://www.vivelafete.be

Ze recycleren oude geluiden, maar dan wel op een manier dat het nooit oubollig klinkt. Ja, het is oubollig en niet oudbollig, zoals velen denken.

Vive la Fête

http://www.vivelafete.be

Een van die bands die muziek na de verschrikkelijke jaren 90 weer boeiend hebben gemaakt.

VNV Nation

http://www.vnvnation.com

Pioniers van het subgenre dat de donkere underground de voorbije jaren nog wat in leven heeft gehouden. De titel van hun album uit 2013 bewijst dat ze hebben begrepen waar de kracht van de scene ligt.

W

Watzmann

http://www.watzmann.nl

Online shop waar de onbekendste obscuriteiten uit de muziekgeschiedenis vaak te vinden zijn. Helaas valt de prijs nu en dan ook tegen.

We are Atheism
Web Applications Idex

http://www.go2web20.net
Site waarop honderden applicaties kunnen worden gevonden die het digitale leven vergemakkelijken. Het hangt er natuurlijk van af wat een bezoeker specifiek nodig heeft, maar hier is voor zo wat iedereen wel iets handigs te vinden.

Welle:Erdball

http://www.welle-erdball.info

Schitterende band. Enige kennis van het Duits is voor luisteraars een pluspunt, maar het is uiteraard niet verplicht.

Werkschuw Tuig

http://www.werkschuw.nl//blog

Allerlei informatie en tips voor mensen die niet graag werken. Ik vind het trouwens eigenaardig dat de mensen die ons zeggen dat we allemaal harder moeten werken steevast mensen zijn die zelf een interessante job hebben.

Wermut

http://www.lecoeurdumonde.com

Duitsers die klinken alsof ze recht uit de Neue Deutsche Welle komen, maar eigenlijk slechts sinds 2001 samen spelen. Zeer goed en uiteraard door de mainstream media genegeerd.

Who's Your Daddy Records

http://www.wydr.nl

Deze winkel is bijzonder handig voor vinylverzamelaars omwille van het ruime aanbod aan binnen- en buitenhoezen. Online bestellingen kunnen ook door middel van overschrijvingen worden betaald, wat betekent dat ook mensen zonder Visa hier terecht kunnen.

Wikileaks

http://wikileaks.org

Momenteel misschien wel de belangrijkste site op het hele internet. Bradley Manning for president!

Wildhoney

http://www.facebook.com/djwildhoney
http://www.facebook.com/switchblackradio

Underground-DJ, vaak gevraagd om afterparties te verzorgen van concerten en festivals, soms zelfs tot in het buitenland.
Resoluut anticommericieel en verdediger van afwijkingen van de norm. Had vroeger een MySpace-pagina, maar kan nu best via Facebook worden gecontacteerd.
Presenteert samen met DJ Stellarator het gespecialiseerd genreprogrammma 'SwitchbLack' op donderdagavond op Radio Scorpio.

Winston Smith

http://winstonsmith.com

Een van de beste, origineelste en integerste grafische ontwerpers ooit. Ik zou een arm en een been geven voor ook maar een tiende van zijn talent. Andermans arm en been, wel te verstaan. Pieter De Crem lijkt me een geschikt slachtoffer.

Wire

http://www.pinkflag.com

Wire blijft na meer dan dertig jaar nog actief en creatief. Een voorbeeld voor meerdere generaties.

Wool-e-shop

http://www.wool-e-shop.be

Platen- en cd-winkel van een ex-Leuvenaar die, zoals zovelen, naar Gent is verhuisd. Zeer uitgebreid aanbod, van moeilijk te vinden tweedehandsplaatjes tot gloednieuwe releases. De Wool-e-shop is trouwens ook vaak te vinden op allerlei alternatieve concerten en festivals.

Woordenlijst van de Nederlandse Taal

http://woordenlijst.org

De officiële woordenlijst van de Nederlandse taal. Mail noch sms vormen een excuus om spellingfouten te maken.

Worldometers

http://www.worldometers.info

Overzichtelijk en informatief. De ruwe cijfers, zonder duiding of manipulatie.

Y

Yesmen

http://theyesmen.org

Een organisatie van zelfverklaarde oplichters die hun intelligentie gebruiken als wapen tegen de bedrijfsterreur die het kapitalisme op ons laat neerdalen. Als ze ooit een standbeeld krijgen, hebben ze ongetwijfeld de ceo van Goldman Sachs ervan weten te overtuigen dat het een eerbetoon aan de vrije markt is, uitgerust met verborgen camera's om de gegevens van actievoerders rechtstreeks aan de leveranciers van direct marketing te bezorgen.

Z

Zevende Zegel

http://www.hetzevendezegel.be

Schitterend café in Ottenburg, een agrarische gemeenschap niet ver van Leuven. Voor de liefhebbers van de betere undergroundconcerten rijdt er op vrijdag- en zaterdagavond zelfs een nachtbus van en naar Leuven.

Zoekprof

http://www.zoekprof.nl

Een zoekmachine die andere zoekmachines doorbladert om voor de zoeker te zoeken wat hij zoekt.