De Brassers

De Brassers, door een recensent ooit omschreven als 'de stijlvolste aller stoorzenders', bestaan al sinds 1978. Hoewel ze duidelijk door Engelse pioniers als Joy Division, The Sex Pistols en Cabaret Voltaire waren geïnspireerd, ontwikkelden ze al snel een kenmerkende eigen sound die perfect aansloot bij de sombere sfeer waarin deze Limburgse jongeren moesten opgroeien. Het nieuws werd gedomineerd door propaganda over de Koude Oorlog, afgewisseld met betogingen tegen crisis en werkloosheid, politiegeweld en een gebrek aan toekomstperspectief. In 1980 bracht de band in eigen beheer 'En toen was er niets meer' uit, een cultsingle die nog steeds de vergelijking met eender welke andere postpunk-klassieker kan doorstaan.

In 1982 is de band gesplit, maar tien jaar later kunnen ze het niet laten hun onheilspellende klanken weer af te stoffen en opnieuw het podium op te zoeken, vaak met meer succes dan tijdens hun eerste jaren. Hun oude releases zijn ondertussen verzamelobjecten waarvoor liefhebbers helaas veel geld moeten neertellen, maar gelukkig is hun verzameld werk ondertussen op enkele compilaties te vinden.

De recentste release, 'Alternative News', dateert uit 2020 en is een liveregistratie van hun concert tijdens het Breaking Barriers-festival in het Leuvense muziekcentrum Het Depot.

Boekingen voor: Europa

Voor boekingen in Nederland: klik hier

Voor organisatoren