2013-06

2013-06-18

Malcolm zucht: omwille van een zoveelste achterhoedegevecht

In Turkije vechten de meer verlichte, vrijheidsgezinde en niet door religie of traditie verblinde inwoners tegen een repressief regime. Deze strijd is, ondanks de vele kilometers die ons van de pepperspray scheiden, niet zonder belang voor ons. De inzet is zelfs zeer belangrijk. Als de ene kant wint, krijgen we misschien eindelijk een Europese lidstaat met een islamitische achtergrond die zich van de traditie afkeert en liever naar de toekomst kijkt. Als de andere kant wint, kunnen de stenigers van onderwijs volgende meisjes letterlijk kamperen aan de grens van een Europese lidstaat waar de democratie sowieso al aan het wankelen is geslagen.

2013-06-16

Malcolm merkt: dat de rechtsstaat niet veel meer voorstelt

Deze ochtend is de VRT zo vriendelijk geweest me van de recentste uitholling van de democratische rechtsstaat door de N-VA op de hoogte te brengen. Blijkbaar heeft de onterecht tot burgemeester verkozen B. De Wever besloten al die Belgische Syriëstrijders uit Antwerpen uit het bevolkingsregister te laten schrappen. Ik stel me daar natuurlijk weer een paar vragen bij.

Ten eerste, vraag ik me af waar die schrappingen eigenlijk op worden gebaseerd. Waar zijn de officiële vaststellingen? Is hun betrokkenheid bij allerlei daden tijdens de Syrische burgeroorlog vastgesteld door het parket, een gerechtsdeurwaarder of zelfs maar de politie? Ze hebben gewoon wat op YouTube gesurfd en dat is het dan.

2013-06-14

Malcolm promoot: de Bunkerleute New Wave Classics Party

Op zaterdag 16 november 2013 organiseren de connaisseurs van Bunkerleute een feestje vol klassiekers uit het genre dat we hier new wave, in Engeland postpunk, in Holland coldwave, in Iran des duivels en in het lokale Hell's Angels-lokaal jeanettenmuziek noemen.

Zoals al een tijdje de gewoonte is, moeten geïnteresseerden hiervoor tegenwoordig naar zaal De Blauwe Kater (Naamsestraat, Leuven), die vanaf 22.00 uur toegankelijk is. De inkomprijs bedraagt 3.5 euro voor en 6 euro na 23.00 uur. Meer informatie [1] is te vinden op www.bunkerleute.be en op de hieronder afgebeelde flyer.
--------------
[1] Allez, eigenlijk gaat het om dezelfde informatie, maar dan lichtjes anders verwoord.

2013-06-11

Malcolm verzekert zich: dankzij Prism van een extra lezer van zijn blog

Dankzij de inspanningen van de ondertussen spoorloos verdwenen en allicht door lokale agenten van de CIA geëlimineerde of door de Chinese overheid voor ‘ondervraging’ opgepakte Edward Snowden, die we nu al zonder aarzeling tot Man van het Jaar kunnen bekronen, weten we in welke allesomvattende mate het National Security Agency alle mogelijke communicatievormen monitort om het kapitalisme en de belangen van grote Amerikaanse bedrijven van alle mogelijke dreigingen te vrijwaren [1]. Dat de onthullingen van de voorbije dagen zo veel mensen hebben geschokt, vind ik eigenlijk zelf schokkend. Hoe naïef zijn die mensen misschien? We wisten dit toch al langer? Of is iedereen Echelon vergeten?

2013-06-11

Malcolm steunt eigenaardig genoeg: de Speedy Pass van Walibi

Walibi, het bekende pretpark nabij Waver, heeft een initiatief genomen dat behoorlijk veel persaandacht heeft gekregen. Samengevat, komt het erop neer dat bezoekers die 35 euro meer betalen in ruil niet langer overal hoeven aan te schuiven. Op het eenvoudig vertoon van die speciale pas mogen ze onmiddellijk in elke attractie instappen. Het plebs moet maar wachten tot er wat plek is die niet door deze zelfverklaarde VIP’s wordt ingenomen.

2013-06-05

Malcolm gaat hoogst uitzonderlijk en allicht eenmalig naar: Beleuvenissen

Het klinkt eigenaardig, maar dit jaar bevat het programma van het jaarlijks weerkerend lokmiddel dat suburbelingen in de klauwen van de lokale middenstand moet drijven zo waar een groep waarvoor ik met plezier wat publiciteit wil maken.

Omnia is een Nederlandse gothic medieval celtic pagan folk band of zoiets. Voorlopig nog totaal onbekend in Vlaanderen, maar ten zeerste de moeite. Eindelijk eens een band op het podium van Beleuvenissen die er niet uitziet als het afgelikte product van een marketingbureau of bestaat uit puistige OCD-patiënten die zich niet van de invloed van de countryfolk uit de jaren 70 kunnen bevrijden. Hun cd’s verschijnen dan ook niet voor niets op het label PaganScum, wat alvast een stuk beter klinkt dan Sony Music Entertainment.