2013-08

2013-08-28

Malcolm bevestigt: de datum van de cd-voorstelling van De Legende

Gisteren is op de site van Het Depot de aankondiging van de cd-voorstelling van De Legende verschenen, maar dan wel op de verkeerde datum. Om elk misverstand te vermijden, wil ik hier toch even melden dat de datum in de kalender op deze site, zaterdag 2 november, de enige juiste is en blijft.

Het Depot heeft deze vergissing ondertussen allicht zelf al rechtgezet. De correcte datum en alle mogelijke andere informatie over het concert zou bijgevolg hier te vinden moeten zijn.

2013-08-27

Malcolm steunt zijn lokale scene en dat zelfs meer dan eens

Zoals steeds, vind ik het interessanter en vaak ook zelfs plezanter naar een klein lokaal optreden te gaan dan mijn geld te verspillen aan de megalomane evenementen van mensen als Herman Schueremans en andere hypocrieten die, met de bereidwillige medewerking van een schaapachtige bevolking, de slogan 'turning rebellion into money' dagelijks weten waar te maken.

Bijgevolg maak ik hier dan ook graag wat reclame voor een paar bands die binnen afzienbare tijd in Leuven te zien zullen zijn. Ik kan alleen maar hopen dat het helpt de lezers dezes warm te maken hiervoor hun luie zetel te verlaten.

2013-08-12

Malcolm herdenkt: de twintigste verjaardag van jeugdhuis Clockwork

Vandaag, 12 augustus 2013, is het exact twintig jaar geleden dat het beruchte maar ondertussen al lang weer verdwenen jeugdhuis voor het eerst de deuren van het haast onbewoonbare pand in de Boekhandelstraat opende.

Wie uitkijkt naar een lange reeks anekdotes over tappers en bezoekers of aan breed uitgesponnen maatschappelijke beschouwingen over de factoren die de leefbaarheid van het initiatief op lange termijn hebben ondermijnd, hangt er wel aan voor de moeite. Ik zou hiermee tientallen pagina's kunnen vullen [1], maar ik heb hier helemaal geen zin in. Ik wil op deze dag namelijk een heel ander punt aanhalen.

2013-08-08

Malcolm maakt reclame voor: concerten in het Rockcafé

Op zaterdag 21 september valt er weer iets te beleven in het Rockcafé (Oude Markt, Leuven), alwaar de sympathieke doch enigszins anti-autoritaire jongens en meisjes van Chaosbar, die het momenteel dankzij onze onsympathieke en helaas zeer autoritaire politiemacht zonder eigen pand moeten stellen, twee Hongaarse bands hebben uitgenodigd.

 

Black Hourglass speelt volgens mijn bronnen post-hardcore en schreeuwerige emo. Mite de Cimetière speelt op zijn beurt ook weer schreeuwerige emo. Ik heb er trouwens geen idee van waarom een Hongaarse band een Franse naam draagt.

 

2013-08-06

Malcolm ontmoette: de domste tapster van de stad

Afgelopen zondag, tijdens Hapje Tapje, heb ik zowaar iemand ontmoet die ik hier echt moet vermelden [1]. Ik ben, net zoals iedereen die wel eens een horeca-etablissement bezoekt, al eerder met incompetente tappers en dergelijke geconfronteerd, maar deze korte anekdote slaat toch alles wat ik eerder heb beleefd of door anderen heb horen vertellen.

Zoals sommigen misschien weten, hoort bij de grote bierdegustatie die Hapje Tapje op de Oude Markt inhoudt de mogelijkheid proefglazen te 'ontlenen' voor de loop van de dag [2]. Het concept houdt in dat iemand met zijn proefglas van stand tot stand kan trekken en dat het glas door de tappers van die stands telkens opnieuw wordt afgewassen, zodat het heel de dag dienst kan doen.

2013-08-02

Malcolm ging naar: IONU, End of Ernie en Vagina Dentata in café Paradox

De eerder aangekondigde concerten op maandag 29 juli 2013 hebben dus wel degelijk plaatsgevonden en ik heb, gezeten op het gezellige tuinterras van café Paradox, een paar vaststellingen kunnen doen. Hetzelfde had  trouwens kunnen gelden voor de Leuvense politie, als de aanhangers van orde en gezag niet zo lomp waren geweest pas 20 minuten na de concerten langs te komen en bijgevolg helemaal niets van de onvermijdelijke geluidsoverlast te merken.