2013-09

2013-09-18

Malcolm verwelkomt: een politiek vluchteling in levensgevaar

Wie de afgelopen dagen de kranten heeft gelezen, heeft ongetwijfeld gemerkt dat Dyab Abou Jahjah van plan is naar ons land terug te keren. Hij is blijkbaar zelfs actief op zoek naar een huis en zijn vertrek uit Libanon zou een kwestie van maximaal enkele weken zijn.

Wel, in mijn ogen is hij meer dan welkom, al was het maar om nog eens een ernstige spreker in het debat over al die gevaarlijke allochtonen te horen. Anderen zijn het hier natuurlijk niet mee eens. Zij vrezen dat de terugkeer van Abou Jahjah voor onrust zal zorgen, daarbij vlot vergetend dat zijzelf de basis voor al dat onbehagen hebben gecreëerd.

2013-09-08

Malcolm promoot eens te meer: de lokale scene, die ook Herent omvat

Op zaterdag 14 september organiseert eetcafé De Wildeman (Schoolstraat, Herent) naar aanleiding van zijn tweejarig bestaan een avond vol muziek van de minder voorspelbare aard. Persoonlijk vind ik dit een beetje eigenaardig klinken, want volgens mij bestaat gemeenschapscentrum De Wildeman al meer dan tien jaar. Uit enig onderzoek blijkt dan ook dat het er vooral om gaat dat de huidige uitbaters nu al twee jaar het café openhouden. Op zich een reden tot feesten, maar dan zouden ze dit toch best ook op hun eigen website vermelden.