Alternatieve locaties

A

Albatros

http://www.fuifzaal-albatros.be

Lokale fuifzaal, naar eigen zeggen zeer betaalbaar, volgens anderen redelijk betaalbaar. Vaak een complete puinhoop, maar wel uitgebaat door LOKO, de Leuvense Overkoepelende Kringenorganisatie, en bijgevolg niet in handen van een of andere lokale zakkenvullende middenstander die zich enkel interesseert in manieren om zijn inkomsten te verhogen.

C

Café Belge

http://www.facebook.com/pages/Caf%C3%A9-Belge-Leuven/154278367916247

Een van de meer alternatieve cafés op de voor de rest vrij teleurstellende Oude Markt in Leuven. Helaas hebben ze enkel een facebookpagina en geen eigen website. Zo veel kost dat nochtans niet.

D

Depot Muziekcentrum

http://www.hetdepot.be

Het Leuvens muziekcentrum Het Depot is een vzw die zijn subsidies aanwendt om grote en kleine groepen een kans te geven op te treden in een stad die voor de rest amper nog zalen overhoudt. Na de concerten zijn er regelmatig afterparties tijdens dewelke Malcolm Nix carte blanche krijgt om de aanwezigen in de sfeer te brengen of te houden.

L

Libertad

http://www.libertad.be
De traditioneel 11 maanden per jaar niet up-to-date gehouden site van een van de weinige Leuvense cafés waar mensen met een IQ hoger dan 95 langer dan vijf seconden willen blijven.

M

Magasin 4

http://www.magasin4.be

Fantastische zaal vlakbij het Noordstation waar enkel en alleen alternatieve bands een plaatsje krijgen. Zo zou het overal moeten zijn, of toch in alle zalen waar Herman Schueremans geen bal te zeggen heeft. Maar zo zou het natuurlijk ook overal moeten zijn.

Muziekodroom

http://www.muziekodroom.be

Het Hasselts muziekcentrum biedt jong en pretenderend nog jong te zijn een ruim muzikaal aanbod.

R

Rockcafé Leuven

http://www.facebook.com/pages/Rock-Caf%C3%A9-Leuven/217186875042980

Het café met de extreemste muziek op de Oude Markt in Leuven. Helaas hebben ze geen eigen site en moeten we het met deze facebookpagina stellen. Bizar voor een café dat zo veel concerten organiseert. Hoewel de naam weinig goeds voorspelt, maakt dit etablissement deel uit van de echte underground. Wie er al is geweest, weet wat ik precies bedoel.

S

Sojo

http://sojovzw.be

Eeuwenoud jeugdhuis dat onderdak biedt aan de extreemste concerten in het Leuvense. Goedkoop te huren voor alles en iedereen die een beetje ter linkerzijde staat. De afkorting staat niet voor niets voor 'Socialistische Jongeren' en het gebouw is eigendom van een van die vele vzw's uit de sp.a-zuil.

Stuk Kunstencentrum

http://www.stuk.be

Soms valt er wel eens iets interessants te beleven in het Leuvense kunstencentrum. Soms. De prijzen in het café zijn vrij duur omdat het bestuur resoluut weigert iets 'in het zwart' te doen. Dat zegt ook al veel over al die andere cafés.

T

Trix Muziekcentrum

http://www.trixonline.be/site/content/home.asp

Een gebouw met twee zalen en een verschrikkelijk druk programma, voor de meerderheid gevuld met alternatieve bands. Een groot budget helpt natuurlijk.

Z

Zevende Zegel

http://www.hetzevendezegel.be

Schitterend café in Ottenburg, een agrarische gemeenschap niet ver van Leuven. Voor de liefhebbers van de betere undergroundconcerten rijdt er op vrijdag- en zaterdagavond zelfs een nachtbus van en naar Leuven.