Creatieve individuen

B

Bart Duriez

http://www.bartduriez.com

De site van fotograaf en ontwerper Bart Duriez, destijds verantwoordelijk voor de affiches van Musiques Dépassées en tal van andere undergroundiniatieven. Een fantastisch mens. Het is een hele eer met hem te mogen samenwerken. Zo getalenteerd als hij zijn er niet velen. Het genie van zijn generatie. Na zijn overlijden zal geen straat, maar heel de stad naar hem worden vernoemd. Voor wie het nog niet door had: hij heeft de wachtwoorden en de broncodes van deze site in zijn bezit.

D

De Vuurvinger

http://devuurvinger.tumblr.com/

Nu The usual Suspects zijn opgedoekt, kan de zanger zijn creativiteit blijkbaar ook op een andere manier kwijt. Hij maakt nu graveringen op houten voorwerpen. Bestellingen met eigen ontwerpen zijn ook mogelijk. Zeker de moeite als u weer eens geen origineel verjaardagscadeau kunt bedenken. Let vooral ook op de Antifa League baseball bats.

E

Elvis Peeters

http://www.elvispeeters.be

De site van de geniaalste woordkunstenaar van de Laagste Landen. De man schrijft boeken en songteksten vol zinnen die honderd mensen in hun hele leven nog niet weten te bedenken.

H

HR Giger

http://www.hrgiger.com/frame.htm

Er zijn natuurlijk veel kunstenaars en de wereldwijde informatiedatabase van de NSA bevat veel pagina's en artikelen over hen, maar dit is mijn persoonlijke favoriet. De items in de store zijn vrij prijzig, maar misschien wint u ooit wel Euromillions en hebt u voldoende smaak om uw nieuw fortuin niet aan Ferrari of Louis Vuitton te schenken.

L

La Corneille Noire

https://www.facebook.com/LaCorneillenoire 

This one's for the ladies! Op het gevaar af lange discussies over mijn eigen geaardheid op gang te brengen, maak ik hier toch reclame voor een goede vriendin die de wereld wil voorzien van zelfgemaakte, uitsluitend uit gerecycleerd materiaal gemaakte handtassen. Er zijn allerlei ontwerpen beschikbaar, maar ze staat ongetwijfeld ook open voor persoonlijke wensen en ideeën. Een echte eigen website is er nog niet, maar dat kan natuurlijk nog komen.

S

Skawager

https://www.facebook.com/skawager/?fref=ts

Het nieuwe kunstenaarscollectief rond Miraschi en Raf Veulemans, min of meer te beschouwen als de opvolger van het overleden Icon Children. Schitterende ecologisch-industriële combinaties. Men moet de naam trouwens uitspreken als het Engelse woord 'scavenger'.

W

Winston Smith

http://winstonsmith.com

Een van de beste, origineelste en integerste grafische ontwerpers ooit. Ik zou een arm en een been geven voor ook maar een tiende van zijn talent. Andermans arm en been, wel te verstaan. Pieter De Crem lijkt me een geschikt slachtoffer.