Breaking Barriers: de platenbeurs

Er is al heel wat reclame gemaakt voor het Breaking Barriers festival op vrijdag 11 en zaterdag 12 november 2016 in muziekcentrum Het Depot. Meestal gaat het dan om berichten over de bands die zullen optreden. Een element dat tot nu toe amper aan bod is gekomen, is de platenbeurs op vrijdagnamiddag. Tijd om daar verandering in te brengen.

De bijlage bevat alle praktische informatie die bezoekers en standhouders nodig hebben, of dat hopen we althans. Als we iets zouden zijn vergeten, zal iemand wel zo vriendelijk zijn ons hierop te wijzen. Hieronder vat ik nog even samen waarover het eigenlijk gaat.

Het was sowieso vanaf het begin de bedoeling voor dit festival ook samen te werken met andere organisatoren in Leuven. De veertigste verjaardag van punk moet niet op een enkele plaats worden gevierd. Voor de platenbeurs werken we samen met Café Sport, de sympathieke buren van Het Depot [1] en de plaats waar veel concertgangers uiteindelijk terechtkomen als de zaal de deuren sluit. Dit café is recent volledig vernieuwd en de achterste helft, voor ingewijden en vaste klanten 'het stuk aan de kant van de Diestsevest, wordt volledig voor de beurs gereserveerd.

De beurs vindt plaats op vrijdagnamiddag. Er is echter geen sprake van overlapping, want de verkoopstands stoppen ermee enkele minuten voor in de grote zaal de eerste band op het podium stapt. Zo hoeft niemand iets te missen.

Het lijkt me belangrijk er nog eens op te wijzen dat de beurs volledig gratis is. Dit geldt niet enkel voor de bezoekers. Het zou trouwens moeilijk zijn inkom te vragen, want het café is gewoon open. Het is echter ook gratis voor de standhouders. Veel festivals rekenen verkopers een serieus bedrag aan om een verkoopstand te mogen opstellen. Daar doen wij niet aan mee.

Het concept is vrij eenvoudig. Het gaat om een kleine platenbeurs, maar wel eentje met een gespecialiseerd aanbod. De verkopers zullen platen, cd's en aanverwanten aanbieden die voor elke punkliefhebber interessant zijn. Andere genres zullen deze keer met andere woorden amper aan bod komen.

Ik wil afsluiten met een oproep. We zoeken nog steeds een paar standhouders voor deze beurs, want er zijn nog een paar vrije meters over. Geïnteresseerden mogen ons contacteren. Elke mail en elk facebookbericht worden zo snel mogelijk beantwoord, maar gelieve wel eerst de bijlage te lezen, want daar is volgens ons al het antwoord op de meeste vragen te vinden.

----------------
[1] Gelukkig beschikt Het Depot over dergelijke sympathieke buren. De concertzaal zelf gebruiken, is alleszins geen optie. Daar vinden heel de vrijdagnamidag soundchecks plaats en dat is niet zo aangenaam voor mensen die gewoon een blik op een platenbak willen werpen.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.