Breaking Barriers: spoken word performances

Een onderdeel van het Breaking Barriers festival dat op de meeste plaatsen niet veel aandacht krijgt, is de aanwezigheid op de affiche van twee welbespraakte veteranen van de Belgische scene die zich enkel met behulp van hun eigen stem tot het publiek zullen richten. Zaterdag 12 november beginnen we er immers aan met twee spoken word performances [1].

Kloot Per W was erbij in 1976 toen de eerste sporen van punk in Brussel aan de oppervlakte kwamen. In de loop der jaren heeft hij in tientallen bands gespeeld, een gigantische songcatalogus bij elkaar geschreven en tientallen releases op de wereld losgelaten. Zijn bekendste bijdrage aan de Belgische undergroundscene blijft echter 'Pick it up', de poging het snelheidsrecord met Jamaïcaanse offbeat te breken van The Employees.

Tijdens Breaking Barriers zal hij vertellen hoe het precies was voor een jonge muzikant in de hoofdstad die plots met dit uit Londen overgewaaide nieuwe fenomeen werd geconfronteerd en wat nu precies de grote verschillen met de huidige muziekwereld zijn.

Elvis Peeters heeft de eerste punkgolf van op de eerste rij beleefd. Alvorens enkele jaren later als de zanger van Aroma di Amore zelf het podium te beklimmen, was hij een fervent bezoeker van de eerste punkconcerten in het land en liet hij zich door al deze rumoerige rebellen inspireren.

Tijdens Breaking Barriers zal hij op zijn eigen onnavolbare manier vertellen over wat punk voor hem betekent. Hij zal hierbij uiteraard niet vervallen in nostalgische verhaaltjes, maar de relevantie van deze echte kracht van verandering doorheen de jaren schetsen.

En dan nu wat praktische informatie:

Datum: zaterdag 12 november
Locatie: Het Depot, grote zaal
Timing: 14.50: Kloot Per W; 15.45: Elvis Peeters

Voor meer informatie verwijs ik iedereen graag door naar de officiële website van het Breaking Barriers festival en naar de evenementpagina op facebook. Wie meer wil weten over de sprekers kan natuurlijk terecht op de persoonlijke websites van Kloot Per W en Elvis Peeters.
 
-----------------
[1] Ik vind niet meteen een geschikte vertaling. Spreekbeurten? Redevoeringen? Mondelinge presentaties? Suggesties zijn welkom, maar blijkbaar leent onze taal zich hier niet zo goed toe.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.