Breaking Barriers: TV Smith in café Libertad

Op donderdag 10 november, de avond voor het Breaking Barriers festival, werkt vzw Het Depot samen met een aantal Leuvense organisatoren met goede smaak om iedereen al wat op te warmen voor het zware weekend. Een van hen is het bekende café Libertad, reeds 35 jaar een vaste stek voor de liefhebbers van de betere gitaar[1].

TV Smith is natuurlijk de zanger van wijlen The Adverts, een van de meest succesvolle en ondertussen vrij legendarische bands van de eerste punkgeneratie. The Adverts zijn er in 1978 al mee gestopt, maar Smith is niet met muzikaal pensioen gegaan. Hij speelt tegenwoordig zowel met een begeleidingsband, The Bored Teenagers, als solo, waarbij hij zichzelf enkel met akoestische gitaar begeleidt.

Wie zich verwacht aan een saaie, grijze vent die zijn gloriedagen nog eens tracht te herbeleven door zijn oude hitjes te herkauwen, vergist zich echter grondig [2]. TV Smith heeft ondertussen veertien cd's met eigen werk uitgebracht en elke set is een mix tussen oude en nieuwe songs. Bovendien is hij nog steeds dezelfde gepassioneerde performer die na elke set doorweekt van het zweet en schorgeschreeuwd het podium verlaat. Als hij het podium al verlaat, want als het van hem zou afhangen, zou hij waarschijnlijk vier uur zonder pauze blijven spelen. Al die kritische punks die een reclameboodschap niet blindelings willen geloven, moeten de talrijke live-fragmenten op Youtube maar eens opzoeken.

Dit concert zal rond 22.00 uur worden afgerond, zodat iedereen die daar zin in heeft op tijd in het Rock Café op de Oude Markt kan geraken voor de volgende concerten die deel van het pre-festivalcircuit uitmaken, maar daarover meer binnen een paar dagen.

En tot slot nog wat praktische info:

Locatie: café Libertad, Muntstraat 28, 3000 Leuven.
Nabijgelegen parkeergelegenheid: vergeet het, maar de bushalte aan het De Somerplein is vlakbij.
Beginuur: 20.30 uur
Einduur: rond 22.00 uur
Inkomprijs: gratis, net zoals alle andere concerten in dit café
Meer info: werp gerust een blik op het facebookevent van café Libertad, op de website en het facebookevent van het Breaking Barriers festival en natuurlijk ook op de zeer verzorgde en uitgebreide website van TV Smith.

-----------------
[1] En dat ook al 35 jaar met dezelfde eigenaar, wat ook niet vanzelfsprekend is. Ik kan er in elk geval niet veel opsommen die dat evenaren. Het zou zelfs een Leuvens record kunnen zijn, maar dat kan ik helaas niet met 100 percent zekerheid zeggen. Misschien moet iemand het eens opzoeken in de Kruispuntbank voor Ondernemingen.
[2] OK, goed, grijs is hij wel.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.