Breaking Barriers: Ulrike's Dream & Freaks and Nerds + DJ-sets in Rock Café

Op donderdag 10 november, de avond voor het Breaking Barriers festival, werkt Het Depot samen met enkele enthousiaste lokale muziekliefhebbers en organisatoren die met veel plezier hun eigen steentje aan een geslaagd weekend willen bijdragen. Zo organiseert het Rock Café niet gewoon een concertje, maar een heel avondvullend programma voor al die mensen voor wie het al eens wat harder en luider mag klinken.

Ulrike's Dream, in 1997 opgericht door toen nog wel en nu al iets minder jeugdige anarchisten in de kelder van het beruchte jeugdhuis Clockwork, speelt een oorverdovende crossover tussen anarchopunk en snelle metal. Het mainstreampubliek moet niets van deze band weten, maar gelukkig is het gevoel wederzijds. Aangezien de meeste teksten Nederlandstalig zijn, zou een confrontatie met hun snoeiharde kritiek op de zogenaamde menselijke samenleving immers een zeer ongezond effect op de bloeddruk van de gemiddelde popliefhebber hebben.

Freaks and Nerds, in 2013 opgericht in een verlaten stal in Heverlee, is dan weer een echt jonge band. Zelfs het oudste groepslid is amper 21 jaar. Welke muzikanten precies nerds dan wel freaks zijn, mag het publiek zelf beslissen, maar ze spelen in elk geval eerlijke, enthousiaste punk. Hun songs behandelen het thema (anti-)racisme amper, maar de aanwezigheid van een bassist en een gitarist van Nepalese afkomst op het podium is allicht duidelijker dan eender welke songtekst.

Voor en na de concerten vormen DJ's Steve en Jeroen, veteranen van de lokale scene, het café eenmalig om in het Punk Rock Café en dit uiteraard met de hulp van een hoop schitterende doch luidruchtige plaatjes van vroeger en nu.

Om het iedereen gemakkelijk te maken, volgt hier nog wat praktische informatie.

Locatie: Rock Café, Oude Markt 32, 3000 Leuven
Datum: donderdag 10 november 2016
Beginuur DJ-sets: 20.00 uur
Beginuur concerten: 22.00 uur (ze beginnen pas zodra TV Smith in café Libertad is gestopt)
Einduur concerten: rond 23.45 uur, maar daar zit natuurlijk wat speling op
Volgorde: Freaks and Nerds speelt eerst, kort nadien gevolgd door Ulrike's Dream
Inkomprijs: gratis

Voor meer info kan men terecht op de website van Ulrike's Dream, de facebookpagina van Freaks and Nerds, de officiële evenementpagina van dit concert en natuurlijk ook op de website van het Breaking Barriers festival zelf.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.