Malcolm keert terug: uit vakantie

Zo, we zijn weer in het land [1]. Griekenland is mooi, maar arm. In vergelijking met een Griekse werkloze geldt voor ons enkel het eerste en voor de gemiddelde Vlaams-nationalist helemaal niets. Er is echter geen reden tot ongerustheid. Ik ben niet van plan mijn miljoenen lezers lastig te vallen met kiekjes van het Parthenon of met overbodige anekdotes over kramikkige huurauto's en kalfsvlees met gele kaas [2]. Ik wil het hier enkel over de strenge grenscontroles en de bestrijding van de internationale smokkel hebben.

Aangezien elke vliegtuigpassagier zich natuurlijk aan een maximaal bagagegewicht moet houden [3], kan niet heel de inboedel mee naar de uiteindelijke bestemming en moet op voorhand een strenge kledingselectie worden doorgevoerd. Mijn vriendin had echter een oplossing bedacht. We nemen gewoon een klein beetje waspoeder mee om ginds eventueel een paar kledingstukken te wassen. Gelukkig bestaat er ook waspoeder dat geen machine nodig heeft. Het volstaat gewoon een paar handvollen samen met het kledingstuk in een wasbak laten weken voor enkele uren.

En het gevolg kan men op de foto's hieronder zien. Dit zakje hebben wij dus meegenomen en, wegens niet gebruikt, ook weer terug naar België hebben vervoerd. In de handbagage, langs de streng kijkende grenswachters, douanebeambten en politieagenten op de luchthavens van Zaventem en Athene. “Onze” politici verdedigen steeds opnieuw hun beslissingen om de controles aan de grenzen te verscherpen. Ik moet zeggen dat ze niet geloofwaardig overkomen.

------------------

[1] Voor de echt nieuwsgierigen: mijn vriendin en ik hebben net twaalf dagen op een Grieks eiland en twee dagen in Athene doorgebracht. Niet dat daar iemand eigenlijk zaken mee heeft, maar het is ook geen staatsgeheim.

[2] Dat is dus het antwoord als men vraagt welke kaas voor de gratinering van een gerecht is gebruikt. “Yellow cheese.” Op de vraag of die gele kaas ook een naam heeft, volgt het vrij ontnuchterende “Gouda”. Tot zover de regionale specialiteit die ons was beloofd. Wacht, had ik niet verklaard geen anekdotes te zullen vertellen?

[3] Dit is nu eens een maatregel waar ik absoluut geen kritiek op heb. Er zijn al genoeg vliegtuigen neergestort enkel en alleen omdat ze overladen waren en ik heb geen zin die kolom in de statistieken met mijn aanwezigheid te vereren.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.