Malcolm kondigt aan: de tweede editie van Breaking Barriers

Het is met enige trots dat ik de volgende aflevering kan aankondigen van het Leuvense undergroundfestival Breaking Barriers. Ik ben er namelijk trots op dat ik ook ditmaal deel mag uitmaken van een ploeg mensen die haar best zal doen te bewijzen dat Leuven meer is dan de stad van platte housefuiven en saaie singer-songwriters. Er zijn nog undergroundbands die zich onafhankelijk van de mainstream opstellen en er zijn nog organisatoren die zich niets van muzikale trends en andere modeverschijnselen aantrekken.

Het volledig programma wordt in de loop van de komende weken bekendgemaakt. Zoals iedereen waarschijnlijk sowieso al verwacht, zal ik hier in toekomstige blogposts nog over uitweiden. Natuurlijk doe ik dat niet enkel om de op het festival spelende bands te promoten. Ik ben zeer blij dat er ook dit jaar weer plaats is voor een DJ-set van mijzelf. Ik hoop dat ik het vertrouwen dat in mij wordt gesteld eer zal aandoen met een selectie cultklassiekers en vergeten parels uit de rijke geschiedenis van de alternatieve muziek.

Het is de bedoeling volgend jaar weer een hoop buitenlandse groepen aan te trekken, maar deze editie staat volledig in het teken van Belgische bands, meer bepaald van Belgische bands die de grens bewandelen tussen punk en de diverse afsplitsingen die nadien zijn ontstaan. In België noemden ze dit destijds ‘new wave’, maar ik gebruik die term liever niet. Na al die jaren is het allemaal niet zo nieuw meer. Gelukkig wordt dit gecompenseerd door de fantastische kwaliteit van de geboekte bands.

Alvorens af te sluiten, wil ik nogmaals benadrukken dat alle winst die eventueel uit dit festival zou voortvloeien integraal zal belanden in de kassa van vzw Het Depot. De vzw zal dit geld gebruiken om toekomstige concerten, workshops, presentaties en lessenreeksen te financieren. Ik heb vorig jaar gemerkt dat sommige mensen ervan overtuigd waren of misschien nog steeds zijn dat Het Depot wel een commercieel bedrijf moet zijn omdat de zaal zo groot en goed verzorgd is. Ik vind dat een eigenaardige redenering. Die mensen gaan er blijkbaar van uit dat een vereniging zonder winstoogmerk per definitie enkel werkt met amateurs en mensen zonder verantwoordelijkheidsbesef. Het tegendeel is echter waar. Wij bewijzen net dat het wel degelijk mogelijk is een grootschaliger initiatief in leven te houden zonder daarom constant de commerciële logica te moeten volgen.

In de loop van de komende maanden zal ik geregeld nog blogposts publiceren met aanvullende informatie over alle aspecten van dit evenement. Ondertussen kan men natuurlijk ook terecht op de officiële website en de facebook-pagina van het festival. Daar komen overigens niet enkel de bands aan bod. Er is ook allerlei praktische informatie over het festival en over Leuven in het algemeen te vinden.

Comments

kloot per w

lydon
wire
richard hell
jack white

Sat, 06/17/2017 - 12:03 Permalink

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.