Malcolm publiceert: een rechtzetting

Enkele dagen geleden heb ik een blogpost geschreven over de komende gemeenteraadsverkiezingen. Betrouwbare bronnen hebben me echter gewezen op een klein foutje in deze tekst dat ik nu graag zou rechtzetten.

Het gaat om de volgende passage, terug te vinden in voetnoot 7 over te boycotten handelszaken in Leuven: “Meer bepaald gaat het om de zaakvoerders van Home & Garden, van schoenmakerij De Lepper en van café Vandevelde, het etablissement in de stadsbibliotheek. De oude oprichter van de rijschool Mercator staat ook op de lijst. De man is 87, maar heeft blijkbaar niets beters te doen.”

Volgens mijn originele tekst staan al deze zaakvoerders op de gemeentelijke lijst van de N-VA, maar blijkbaar is schoenmakerij De Lepper recent overgenomen door iemand die op geen enkele lijst staat en hier helemaal niets mee te maken heeft. De oorzaak van de verwarring is gemakkelijk te vinden. De gewezen eigenaar-uitbater van de zaak staat op de website van de Leuvense afdeling van de N-VA nog steeds als uitbater vermeld, hoewel hij dit niet langer is. Dit is natuurlijk allemaal de schuld van de sossen, maar dat ontslaat me niet van de plicht deze inhoudelijke fout recht te zetten.

Hopelijk hebben de radicale acties van al mijn lezers de arme man ondertussen niet tot faillissement, depressie, alcoholverslaving en zelfmoord gedreven.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.