Malcolm vraagt zich af: hoe lang dat Leuvens kraakpand die hoge activiteitsgraad kan volhouden

Het wordt steeds erger. Terwijl de caf├ęs met treinladingen de deuren sluiten, zitten de actiefste mensen blijkbaar allemaal bij elkaar in de Chaosbar, een soort officieuze, informele en juridisch onbestaande entiteit die de activiteiten in het Autonoom Centrum voor Cultuur en ontspanning organiseert. Ook op zondag 5 mei hebben ze weer een hele zooi obscure bands uitgenodigd die er niet van wakker liggen dat ze nooit de populariteit van J. Bieber of zelfs maar van J. Vally zullen evenaren.

Onder de noemer 'Sunday Grindday' wordt het ditmaal amelodieus kabaal dat enkel de gehardste oren van een op een voorbijrazende trein neerstortend vliegtuig kunnen onderscheiden. Op het programma staan voorlopig The Afternoon Gentlemen, Gets Worse en Goat Vomit, hoewel ons nog een aanvulling met twee of drie extra bands wordt beloofd. Niet dat het veel uitmaakt, want ik kan me niet inbeelden dat iemand ook maar een van deze gezelschappen met de ogen dicht zou kunnen herkennen.

De inkomprijs is andermaal ten zeerste het vermelden waard. Men betaalt gewoon 1 euro per groep die komt spelen. Wie dat veel vindt, gaat beter in schuldbemiddeling, want hier kan de organisatie onmogelijk de eigen kosten mee dekken.

De deuren van het pand gaan, voor zover dat wettelijk eigenlijk mogelijk is, open om 14.00 uur en de eerste groep zou rond 15.00 op het podium moeten staan. Na de concerten is er een afterparty met een zekere The Fiend voor de mensen die zich de dag nadien niet voor de volgende portie 38-uur durende slavernij uit hun bed moeten slepen.

De catering ziet er ook enigszins ongewoon uit. Zondag is blijkbaar toch de dag des heren, want het aanbod gaat van thee met cake tot bloody mary's. Als Alma toch nog failliet zou gaan, kunnen ze misschien direct ook die gebouwen in beslag nemen. Als naam zou ik dan gaan voor Afwijkende LeegstandsMaatregel voor Andersdenkenden. Hoewel, na de komende verkiezingen zou Autoritaire Leerschool voor Meer Arbeidsdiscipline misschien minder onwelkome aandacht trekken.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.