Breaking Barriers

Malcolm Nix is de hoofdprogrammator van Breaking Barriers, het jaarlijkse alternatieve festival van muziekcentrum Het Depot in Leuven. Dit festival bestaat sinds 2016 en was oorspronkelijk bedoeld als viering van het veertigjarig bestaan van punk. Ondertussen is het festival vooral bedoeld om de wereld duidelijk te maken dat Leuven, ondanks alle verfraaiingen van het straatbeeld, stijgende woningprijzen, oppervlakkige studentenverenigingen en overbodige filialen van dure kledingmerken, nog steeds een undergroundscene heeft, maar ook om tal van kleine en middelgrote binnen- en buitenlandse alternatieve bands eindelijk een kans te bieden eens in België op een groot podium te spelen.

De eerstvolgende editie is gepland voor zaterdag 9 oktober 2021. De line-up bestaat uit Sovjet War, Spizzenergi, Hägar the Womb en Pussy Riot, uiteraard gevolgd door een gratis afterparty.

De avond voordien, vrijdag 8 oktober, staan op diverse locaties in het centrum van Leuven pre-events gepland. Wat er precies te gebeuren staat, zal begin augustus 2021 worden bekendgemaakt.

Via de onderstaande link kan men meer informatie over het festival vinden.

Meer info