Booking Agency

Concertboekingen

Als booking agency helpen we de bij ons aangesloten artiesten concertboekingen te krijgen. We doen dit zowel actief, door zelf op zoek te gaan, en passief, door het aanbod publiek te maken, bijvoorbeeld op deze website. We helpen de geboekte concerten te promoten langs de kanalen die tot onze beschikking staan. We begeleiden zowel de organisator als de artiest om het geboekte concert vlot te laten plaatsvinden.

Indien u op zoek bent naar een artiest die u zou willen boeken voor een concert, neem dan gerust een kijkje. Een overzicht van de artiesten waarmee we momenteel al samenwerken, vindt u onder de hoofding 'Bands' op deze pagina.

Indien u zelf als artiest met ons wilt samenwerken, mag u ons altijd contacteren. We sturen u dan een overzicht van wat we op het vlak van boekingen en promotie aanbieden, hoe we concreet te werk gaan en wat we van een samenwerking verwachten. Zowel mensen met ervaring als nieuwkomers zijn welkom. Het is niet zo dat we enkel willen samenwerken met gevestigde waarden voor wie het sowieso gemakkelijk is nieuwe concertdata te vinden.

Tour management

We kunnen al dan niet bij ons aangesloten artiesten die voor een of meerdere concerten in België zijn geboekt ook helpen met de praktische voorbereidingen van die concerten. Dit omvat onder meer het volgende:

  • zoeken en reserveren van hotelkamers
  • opstellen van reisschema's en -routes, inclusief timing van uren van vertrek en aankomst
  • zoeken van gepaste eetgelegenheden in de buurt van de zaal
  • opzoeken waar men in de buurt van de zaal kan parkeren
  • vertalen van relevante documenten van en naar het Nederlands, Engels en Frans
  • doorgeven van feedback van andere artiesten over eventuele organisatoren en locaties
  • informeren over wettelijke verplichtingen en regels die de artiest in België moet volgen
  • bemiddelen in het geval van een geschil met een organisator
  • beantwoorden van alle praktische vragen waar de artiest niet meteen een antwoord op vindt
  • verzorgen van een telefoonpermanentie waar de artiest en de betrokken organisatoren gedurende het hele verblijf van de artiest in België met hun vragen terecht kunnen

We rekenen hiervoor een eenvormig tarief aan dat op voorhand duidelijk wordt afgesproken. De artiest ontvangt hiervoor een factuur.

Ondersteuning tijdens concerten

We kunnen artiesten ook ondersteuning tijdens concerten bieden. Dit is vooral interessant voor artiesten die om financiële of andere redenen zonder crew reizen. Dit aanbod geldt enkel voor artiesten die bij ons zijn aangesloten en omvat niet het transport van de artiest of de taken die volgens het contract tot de verantwoordelijkheid van de organisator behoren, zoals het voorzien van stage hands of geluidstechnici.

Het is voor ons helaas onmogelijk in te gaan op vragen om ondersteuning die niet ruim op voorhand worden gesteld. We vragen alle artiesten een termijn van vier weken te respecteren.

We rekenen voor deze ondersteuning een duidelijk en transparant tarief aan. De artiest ontvangt voor elke prestatie een factuur.

En tot slot nog wat administratieve cijfers en letters

Ondernemingsnummer:

BE-0876.894.549

Vestigingseenheid:

2.149.584.831

Gemeentestraat 73
3010 Kessel-Lo
België

Gelieve voor fysieke correspondentie enkel het bovenstaand adres te gebruiken.

Kleine onderneming: vrijgesteld van BTW.

In het geval van betwistingen is de Ondernemingsrechtsbank te Leuven, België bevoegd.